Nicu Covaci, fondatorul Phoenix: „Cei care au condus România nu au fost niciodată adevăraţi patrioţi”

0
0
Legendarul Nicu Covaci va concerta în premieră cu Phoenix la festivalul Stonebird de la Corbi FOTO: Denis Grigorescu
Legendarul Nicu Covaci va concerta în premieră cu Phoenix la festivalul Stonebird de la Corbi FOTO: Denis Grigorescu

În perioada 12-14 august, în comuna argeşeană Corbi se va desfăşura a patra ediţie a Stonebird, cel mai mare festival rock din mediul rural din România. Iar marţi 9 august, Nicu Covaci – fondatorul şi liderul celebrei trupe Phoenix, a participat la Piteşti la conferinţa de presă premergătoare evenimentului.

Alături de legendarul Nicu Covaci au mai fost prezenţi Anca Baciu – primarul comunei Corbi, Mihai Capet – co-organizator al festivalului şi Lavinia Chiţu – cea care va traduce în limbajul mimico-gestual concertul trupei Cargo din cadrul Stonebird.

”Este pentru mine o onoare specială să pot concerta cu Phoenix la Stonebird, cel mai mare festival rock din mediul rural din ţara noastră. Am compus până acum 150 de melodii pentru Phoenix. În muzică, dacă nu creezi o stare emoţională, nu e artă, e zgomot”, a declarat Nicu Covaci.

Legendarul fondator al trupei Phoenix, ce în acest an împlineşte 60 de ani de existenţă, a făcut referire şi la climatul politic de după Revoluţie din România, ca şi la anii comunismului.

„Cei care au condus România nu au fost niciodată adevăraţi patrioţi. Am fost curtat de tot felul de partide de-a lungul anilor, le-am refuzat de fiecare dată. Eu am trăit jumătate de viaţă în socialism, iar cealaltă jumătate în capitalism. În anturajul trupei Phoenix au fost constant turnători la Securitate”, a mai precizat Nicu Covaci.

În cele trei zile ale festivalului Stonebird de la Corbi vor concerta nu mai puţin de 15 trupe rock de top, după următorul program: vineri 12 august - Phoenix, Dirty Shirt, Alex Calancea&Lupii, White Mahala şi Bucium; sâmbătă 13 august - Iris (Cristi, Valter&Boro), Bucovina, Timpuri Noi, Zob şi Uniforma; duminică 14 august - Cargo, Trooper, Altar, New Jersey (trupă-tribut Bon Jovi) şi C.A.S.H.

Concertele vor începe în fiecare seară la ora 19. Locuitorii comunei Corbi au acces gratuit la festival, pe baza cărţii de identitate. Acces gratuit vor avea şi copiii până în 12 ani şi persoanele cu dizabilităţi.

Abonamentele la festival costă 250 de lei până pe 11 august inclusiv şi pot fi procurate de pe site-ul ambilet.ro. 

Vă mai recomandăm şi:

INTERVIU David Reece, fostul solist al trupei Accept: „A crescut mult numărul festivalurilor rock de calitate în România“ 

Dave Evans, primul solist AC/DC: „Mi-a plăcut mult acea Românie autentică şi superbă, nestricată de modernitate“

Piteşti


Ultimele știri
Cele mai citite