Stiri despre capitalism

  171 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Fukuyama: Viitorul democrației occidentale este în pericol
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fukuyama: Viitorul democrației occidentale este în pericol

  Tehnologia şi globalizarea subminează tocmai fundaţia socială a democraţiei liberale, crede Francis Fukuyama. În cel mai recent articol, gânditorul care la începutul anilor ’90 propovăduia “Sfârşitul Istoriei” şi triumful liberalismului, anunţă acum în “Viitorul Istoriei” că declinul clasei de mijloc ameninţă Vestul democratic.

 • Jos capitalismul!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Jos capitalismul!

  Putem economisi, doar fiind deştepţi şi creativi, zeci de miliarde pe an, putem atrage alte zeci de miliarde creând oportunităţi de investiţie. Nu contează.

 • ANALIZĂ Cum arată Cuba după un an de capitalism
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  ANALIZĂ Cum arată Cuba după un an de capitalism

  Criza i-a învăţat pe cubanezi gustul capitalismului: au de acum dreptul să vândă şi să cumpere case şi maşini şi nu mai există colţ de stradă fără tarabă. Economia de piaţă le dă însă bătăi de cap şi deja mulţi au ales să se lase păgubaşi.

 • La ce sunt buni ”bogații”?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La ce sunt buni ”bogații”?

  Deși am lăsat demult în urmă socialismul luminos și plin de promisiuni deșarte (unii chiar cu prețul vieții), încă păstrăm în suflet o ”ură” împotriva a tot ceea ce înseamnă bogăție, bunăstare. Continuăm să împărțim lumea în ”bogați” și ”săraci”, să condamnăm pe cei ”bogați” și să dorim să îi penalizăm cât mai exponențial (progresiv) posibil.

 • Cum a câştigat capitalismul lupta cu socialismul, după Hans Hermann Hoppe
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum a câştigat capitalismul lupta cu socialismul, după Hans Hermann Hoppe

  Socialismul aduce sărăcie! Aceasta este un rezumat în doar trei cuvinte al unei cărţi de 140 de pagini scrisă de profesorul german Hans Hermann Hoppe, sub titlul“Teoria socialismului şi capitalismului”. Profesorul Hoppe este unul dintre cei mai importanţi gânditori libertarieni ai momentului, şi va veni la Bucureşti pentru lansarea oficială a cărţii sale în limba română.

 • Violenţe şi arestări de Ziua Indignaţilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Violenţe şi arestări de Ziua Indignaţilor

  70 de persoane au fost rănite la Roma în cursul ciocnirilor dintre poliţie şi demonstranţii împotriva capitalismului. În SUA au fost făcute zeci de arestări.

 • Sâmbăta indignaţilor faţă de capitalism
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sâmbăta indignaţilor faţă de capitalism

  Zeci de mii de oameni din 82 de ţări, inclusiv România, sunt aşteptaţi să iasă în stradă pentru a protesta faţă de comportamentul băncilor şi ineficienţa măsurilor anticriză.

 • Realităţi din lumea capitalului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Realităţi din lumea capitalului

  „Adevărul” dedică aceste pagini propagandei antioccidentale din presa comunistă de la sfârşitul anilor ’80, când se cânta, prematur, prohodul capitalismului. În contextul noii crize economice, anumite problematici din perioada comunistă au revenit spectaculos în actualitate.

 • Mojicia noastră suverană
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mojicia noastră suverană

  O voce de domnişoară m-a trezit în una dintre dimineţile trecute. „Alo?". Vocea era - cum preferă să spună un amic - dezumanizată de menirea de a vorbi în numele unei companii. Am simţit pentru o clipă că am vechea tresărire sovietică la întrebările despre nume, prenume, adresă, eventual rude peste hotare etc.: m-am gândit, fără să vreau, cu senzaţia de fluturi în stomac: „ce-am mai făcut?"

 • Capitalismul cu faţă umană
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Capitalismul cu faţă umană

  Ştiţi cum arată trupul unui vis trecut prin glonţ? Ştiţi cum e să porţi, mai apoi, în toate clipele, acest cadavru mutilat, aşa, cu tine, prin viaţă, până la sfârşit? Nu ştiţi.

 • Reinventarea brandurilor româneşti din „Epoca de Aur“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Reinventarea brandurilor româneşti din „Epoca de Aur“

  Fie că au apelat la nostalgia românilor, fie că şi-au construit o nouă imagine, mai multe mărci autohtone prezente încă de pe vremea comunismului se vând şi astăzi. Majoritatea brandurilor româneşti care au supravieţuit trecerii la capitalism au fost cumpărate de mari companii din străinătate.

 • Madrid vs. Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Madrid vs. Bucureşti

  România a eşuat experienţa tranziţiei. A ratat, de asemenea, trecerea de la comunism la capitalism şi de la dictatură la democraţie.