Stiri despre capitala europeana

  26 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Bucureşti 2021, capitală europeană. Gropile săpate de Termoenergetica în carosabil, capcane mortale pentru şoferi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bucureşti 2021, capitală europeană. Gropile săpate de Termoenergetica în carosabil, capcane mortale pentru şoferi

  La mai bine de cinci ani de la accidentul în care a murit poliţistul Bogdan Gigină care făcea parte din escorta ministrului de Interne de la acea vreme, Gabriel Oprea, un incident aproape identic a avut loc, marţi, în jurul orei 20.00, pe strada Doamna Ghica din Bucureşti. O tânără a plonjat cu maşina într-o groapă realizată pentru remedierea unei avarii la reţeaua Termoenergetica. Din fericire, femeia nu a păţit nimic.

 • Autorităţile locale din Timişoara sunt de acord cu amânarea exercitării titlului de Capitală Culturală Europeană pentru 2022 sau 2023
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Autorităţile locale din Timişoara sunt de acord cu amânarea exercitării titlului de Capitală Culturală Europeană pentru 2022 sau 2023

  Primarul municipiului Timişoara, Nicolae Robu, a anunţat, miercuri seară, că „se agreează, în contextul pandemiei COVID -19, amânarea exercitării titlului de Capitală Culturală Europeană, fie pentru 2022, fie pentru 2023, la decizia Comisiei Europene”. Edilul consideră că este obligatoriu să se ia unele măsuri ferme având în vedere imaginea negativă a Asociaţiei TM 2021.

 • Campionatul inept. Despre naţionalism
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Campionatul inept. Despre naţionalism

  Clujul va fi capitală culturală europeană cînd se va încheia ultimul meci „prima dată voi”. Pînă atunci, vom primi cîte-un „Jó estét” de la primarul Emil Boc şi titrări în română la spectacolele maghiare.

 • Familia Perkalaba vine să cânte în Baia Mare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Familia Perkalaba vine să cânte în Baia Mare

  După ce, săptămâna trecută, Bucureştiul a închis străzile pentru a lăsa loc meşteşugarilor şi artiştilor, a venit rândul Transilvaniei să cheme lumea la Street Delivery, un proiect iniţiat în 2006 de Liga Română a Arhitecţilor şi Fundaţia Cărtureşti, organizat anual în Bucureşti, Timişoara, Iaşi, Cluj-Napoca şi Baia Mare.

 • Festivalul Filmului European, prima oară la Baia Mare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Festivalul Filmului European, prima oară la Baia Mare

  Festivalul Filmului European se desfăşoară pentru prima oară la Baia Mare Ediţia a XX-a a Festivalului Filmului European are loc penru pima oară la Baia Mare. Evenimentul se desfăşoară in perioada 13 – 15 mai, iar proiecţiile au loc la Teatrul Municipal. Levente Molnar va fi prezent vineri seara la proiecţia filmului care i-a adus faima.

 • Directoarea ARCUB, despre acuzaţiile aduse instituţiei într-un text de blog
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Directoarea ARCUB, despre acuzaţiile aduse instituţiei într-un text de blog

  În urma postării de blog a jurnalistei Sanda Vişan, sub titlul „ARCUB: un scandal?”, din data de 6 ianuarie 2016, în care aceasta pune la îndoială studiile realizate de ARCUB, precum şi finanţarea acestora, care fac parte din strategia de candidatură a oraşului Bucureşti la titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021. Mihaela Păun, directoarea ARCUB, a oferit un punct de vedere oficial în legătură cu acuzaţiile publicate.

 • O nouă sărbătoare naţională, un nou motiv de vacanţă: 7 destinaţii city-break incluse în pachetele turistice de ziua lui Brâncuşi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O nouă sărbătoare naţională, un nou motiv de vacanţă: 7 destinaţii city-break incluse în pachetele turistice de ziua lui Brâncuşi

  Ziua în care s-a născut marele sculptor român Constantin Brâncuşi, 19 februarie, a fost declarată zi de sărbătoare naţională. Anul viitor, aceasta va fi într-o vineri, ceea ce înseamnă că turiştii români pot profita de încă un weekend prelungit. Tocmai de aceea, o agenţie de turism online din România a pregătit deja oferte pentru noua minivacanţă.

 • O gară europeană
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O gară europeană

  În anii `70 şi la începutul anilor `80 din secolul trecut, gara din Sibiu a fost, pentru mine, spaţiul (providenţial) al trecerii spre Păltiniş. De-acolo luam cursa spre staţiunea montană unde domnul Noica ne făcea un program de „ajustare” culturală.

 • Proiectul „Ia’şi Descoperă 2015” aduce la Chişinău documentare
de excepţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Proiectul „Ia’şi Descoperă 2015” aduce la Chişinău documentare de excepţie

  În această seară, de la ora 18:00, la cinematograful ODEON vor fi proiectate 6 filme documentare realizate în cadrul proiectului „Ia’şi Descoperă 2015”. Iniţiativa are scopul de a provoca chişinăuienii să descopere oraşul Iaşi prin prisma aderării la titlul de capitală europeană a culturii în 2021.

 • În Bucureşti nu
există nicio stradă accesibilizată. 2014, capitală europeană
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  În Bucureşti nu există nicio stradă accesibilizată. 2014, capitală europeană

  Ieri am fost la o întalnire unde au fost invitaţi primarii şi arhitecţii şefi din cele 7 Primării ale Capitalei. Nu a venit niciun primar. A venit un arhitect sef (sectorul 3). De la Primăria Generală a venit directorul Direcţiei de Transporturi. Sectoarele 5 şi 6 au trimis personal de la asistenţa socială. Nu înţeleg ce treabă au cei de la asistenţa socială cu accesibilizarea oraşului.

 • Scriitori internaţionali şi autohtoni, la Festivalul de Literatură de la Timişoara
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scriitori internaţionali şi autohtoni, la Festivalul de Literatură de la Timişoara

  În perioada 23-25 octombrie, va avea loc cea de a II-a ediţie a Festivalului Internaţional de Literatură de la Timişoara. Evenimentul va prilejui iubitorilor de literatură din oraşul de pe Bega întîlnirea cu 6 nume importante ale literaturii universale contemporane , dintre care 5 se află în premieră în România, alături de 6 scriitori români consacraţi, dar şi de autori din noua generaţie.

 • Ce capitală europeană va monitoriza gradul de fericire al locuitorilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce capitală europeană va monitoriza gradul de fericire al locuitorilor

  Primarul din Vilnius intenţionează să instaleze un ecran uriaş pe clădirea primăriei locale pentru a difuza în timp real datele furnizate de un "barometru al fericirii", care va monitoriza starea de dispoziţie a locuitorilor din capitala Lituaniei.

 • VIDEO FOTO Unora le place Bucureştiul. Luminile şi umbrele Micului Paris în 2013
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO FOTO Unora le place Bucureştiul. Luminile şi umbrele Micului Paris în 2013

  Deşi încă avem foarte multe probleme administrative, pe care marile capitale europene le-au depăşit de mult, Bucureştiul învaţă din mers „bunele maniere” şi îşi schimbă aspectul constant. Investiţiile din ultimul timp în infrastructură şi renovarea unor clădiri îi conferă, în sfârşit, un aer de capitală europeană, titlu la care până nu de mult doar râvnea.

 • Cum să distrugi o capitală europeană
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum să distrugi o capitală europeană

  O expoziţie-manifest de fotografie, deschisă până la sfârşitul lunii la Muzeul Ţăranului Român, readuce în atenţie dramatica soartă a patrimoniului arhitectural din Bucureşti. Evenimentul, care promovează site-ul www.distrugeri.ro, reaminteş-te un adevăr stupefiant: Bucureştiul este singura capitală care a pierdut, după 1989, mai multe clădiri în timp de pace decât la vreme de război.

Modifică Setările