
Muntele Pietricica, incendiat de „mâini inconştiente“. Autorii, posibil elevi
Un nou incendiu a izbucnit pe culmea Pietrica, cea care străjuie oraşul piatra Neamţ, cauza nedorirului incident fiind fumatul în locuri nepermise
Un nou incendiu a izbucnit pe culmea Pietrica, cea care străjuie oraşul piatra Neamţ, cauza nedorirului incident fiind fumatul în locuri nepermise
Numărul celor care urmăresc noua pagină de Facebook a Primăriei Bicaz a crescut neaşteptat de mult după ce hackerii au înlocuit imaginea de profil cu cea a unei tinere senzuale.
Poliţia i-a identificat pe cei doi copii din Buzău care au fost filmaţi, zilele trecute, în timp ce pătrund într-o curte de unde fură mai multe obiecte, între care şi o bicicletă. Puştii, care au 7 şi 9 ani, au fost prinşi când încercau o nouă spargere.
Premiul Nobel pentru Literatură este acordat anual unui autor care, după cum spunea Alfred Nobel, a produs „cea mai remarcabilă lucrare într-o tendinţă idealistică. Academia suedeză primeşte, anual, nominalizări din partea societăţilor şi academiilor literare din întreaga lume. Aceştia dezbat meritele fiecărui candidat, iar la începutul lunii octombrie se ia decizia finală în urma unui vot.
Doi tineri, de 18 şi 23 de ani, au fost trimişi în judecată pentru viol şi omor calificat. Aceştia au dat dovadă de o sălbăticie de neînchipuit, batjocorind şi ucigând cu bestialitate o femeie care se afla în stare de ebrietate.
Volumul „Biserica din Arhiepiscopia Dunării de Jos în perioada comunismului. Mărturii, pătimitori, mărturisitori” este rodul unei munci asiduue a trei autori de marcă: prof.univ.dr. George Enache, preot Eugen Drăgoi şi preot Costel Dumbravă.
Angajatul unei societăţi a fost urmărit şi atacat pe stradă de mai multe persoane cu cagule pe faţă, care sub ameninţarea unui cuţit i-au sustras încasările firmei din acea zi, fiind vorba de 22.000 de lei.
Magistraţii de la Judecătoria Brăila au emis în seara zilei de marţi, 26 noiembrie, mandate de arestare preventivă pe numele celor doi autori ai oribilelor fapte: Corin Mămăligeanu şi Cătălin Cornel Drăgan. Ancheta penală este însă de-abia la început.
Autori, interpreţi şi alţi titulari de drepturi, care reprezintă Asociaţia Naţională „Copyright”, susţin că sunt „captivi ai cercului vicios al corupţiei”. Marţi, 26 iunie, la o conferinţă de presă la IPN, aceştia au solicitat premierului Maia Sandu să o demită pe Lilia Bolocan din funcţia de director al Agenţiei de Stat pentru Proprietate Intelectuală (AGEPI).
Doi tineri, unul de 22 de ani şi celălalt de 25 de ani, condamnaţi la închisoare pentru că au violat, în urmă cu 5 ani, două tinere din Slobozia au fost prinşi în Germania, în urma unei cooperări internaţionale.
„Orice om îi este teamă. Un partid, doi ani şi trei premieri“ de Radu Paraschivescu, volum apărut pe 1 noiembrie 2018, a atins vânzări de 8.200 de exemplare în mai puţin de două luni, declară reprezentanţii Editurii Humanitas. „Hippie“ de Paulo Coelho s-a vândut în 22.000 de exemplare la Humanitas Fiction.
România a fost cutremurată în ultimul an de crime sângeroase, care i-au îngrozit şi pe anchetatori: un fiu şi-a ucis părinţii şi bunica, un tată şi-a executat soţia şi cei doi copii, iar recent doi adolescenţi au măcelărit doi pensionari şi pe fiica acestora.
Un licean care tocmai ieşise de la şcoală din Râmnicu Vâlcea, seara, în jurul orei 18.00, a fost abordat de alţi doi tineri. Sub ameninţarea unui cuţit, aceştia i-au cerut să le dea tot ce avea de valoare, pe principiul „Banii sau viaţa”.
Procurorii au un cerc de suspecţi, însă nu au identificat autorii care în noaptea de vineri spre sâmbătă, 2 spre 3 noiembrie 2018, au bătut cu bestialitate doi bătrâni din localitatea Brebeni din judeţul Olt. Una dintre victime îşi schimbă declaraţiile.
Recent a fost publicat un clasament al universităţilor din România pe anul 2017, numit Metarankingul Universitar 2017. Acesta stabileşte ierarhia universităţilor din România în funcţie de performanţele individuale din topurile academice internaţionale ale instituţiilor de învăţământ superior.
Înainte de a ajunge faimoşi pentru povestirile, nuvelele sau romanele lor, marii scriitori ai lumii au avut nevoie de slujbe pentru a-şi duce traiul. Unele dintre aceste slujbe erau bizare, altele legate de pasiuni ale celor care aveau să ajungă scriitorii ale căror texte le citim astăzi. De la producători de manechine din gips , la piraţi de stridii, prezentăm cinci autori şi slujbele pe care le-au avut înainte ca numele lor să fie cunoscute.
Sediul Central al Bibliotecii Judeţene „Duiliu Zamfirescu” Vrancea a fost astăzi gazdă primitoare pentru lansările de carte "Ecoul unui suflet", scrisă de Oana Adriana Alexandrescu şi "Peregrin prin Europa", a autorului Radu Borcea, volume apărute la Editura Salonul Literar.
Începând cu Noaptea Muzeelor şi până pe 26 mai, Muzeul Naţional al Hărţilor şi Cărţii Vechi va găzdui corespondentul bibliofil al proiectului "hARTA şi TERITORIILE", iniţiat de editura pariziană de carte bibliofilă Transignum şi realizat cu sprijinul Institutului Francez, Bucureşti.
Librăria Humanitas Magheru s-a deschis marţi la prânz, fiind vizitată iniţial de jurnalişti, artişti şi scriitori. Cei din urmă au semnat autografe în cărţile lor, postate într-un raft special. Odată cu librăria, magazinul de articole tradiţionale japoneze Takumi a fost inaugurat în acelaşi spaţiu de pe Bulevardul Bălcescu 36.
Epopeea OUG 13 nu se poate închide aici. Românii s-au comportat impecabil şi au împiedicat „dictatura” ordonanţelor de urgenţă. Au dovedit că am devenit o comunitate puternică, conştientă de forţa şi de responsabilităţile pe care le are. Fără violenţă, lăsând curate spaţiile în care au manifestat, aducând şi copiii la prima mare lecţie de democraţie participativă, românii merită mai mult.
Toate faptele de mare violenţă înregistrate în anul 2016 au fost rezolvate prin identificarea autorilor, reiese din bilanţul IPJ Călăraşi. În anul 2016, s-au înregistrat cu 13,60% mai puţine infracţiuni contra persoanei sesizate faţă de 2015.
Milioane de oameni au fost influenţaţi de cărţile semnate de Dale Carnegie, considerat cel mai mare autor de literatură motivaţională. Scriitorul american le-a oferit cititorilor săi o cale spre reţeta succesului, iar volumele sale au rămas populare până în prezent.
„România transatlantică”, volum colaborativ aflat sub coordonarea lui Vasile Iuga, Mihaela Nicola şi Răsvan Radu, cu un „Cuvânt înainte” semnat de George Friedman şi o contribuţie specială a lui Thierry de Montbrial, se lansează astăzi, joi, 30 iunie 2016 la Biblioteca Centrală Universitară „Carol I“ din Bucureşti.
A participat la concursuri încă din clasele primare, e bună şi la matematică, dar la limba română excelează, iar acum, în pragul examenului de Evaluare Naţională, suferă că nu mai poate citi 10 ore pe zi, însă obiectivul e clar: „Vreau o medie cât mai bună, de fapt 10 este ţinta“.
Am început să citesc cartea „Anii treizeci. Extrema dreaptă românească“, de Z. Ornea, ediţia a IV-a, apărută la Editura Cartea Românească (2015). O carte tulburătoare.
Participăm din nou la Salonul cărţii de la Paris şi e bine că se întâmplă aşa. Din pricina crizei economice multe alte ţări nu mai sunt prezente.
Patru bărbaţi, pe numele cărora Judecătoria Călăraşi a emis mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, au fost prinşi şi încarceraţi la Penitenciarul Slobozia.
Pe 23 aprilie, în ţara lui Cervantes, cumperi o carte ţi se oferă un trandafir. În 1995, la iniţiativa Spaniei, UNESCO a declarat 23 aprilie „ziua mondială a cărţii şi a drepturilor de autor”. N-am trăit întotdeauna printre roze, dar mi s-au oferit întruna cărţi.
Doi bărbaţi de 26 şi 38 de ani din comuna ialomiţeană Ion Roată, care au comis în urmă cu cinci ani o tâlhărie, au ajuns în sfârşit după gratii. Între timp, victima celor doi a decedat din cauza vârstei înaintate.
Cel mai aşteptat eveniment cultural din judeţul Ialomiţa a debutat astăzi la orele prânzului. Autori, scriitori şi oficialităţi locale au venit la Galeriile de Artă Arcadia din Slobozia pentru a inaugura cea de-a XXIII-a ediţie a Salonului Anual de Carte.