Stiri despre alexandru darie

  42 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Teatru online. Atrocităţi, chinuri fizice, masacre
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Teatru online. Atrocităţi, chinuri fizice, masacre

  Cercetătorii au căzut cu mare dificultate de acord, însă astăzi mai toată lumea spune cu Shakespeare ar fi scris ‘’Titus Andronicus’’ între anii 1590-1593. Era la vremea aceea extrem de tânâr, nu număra decât 26-29 de ani.

 • De la Bulandra se aude Bach în Săptămâna Patimilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De la Bulandra se aude Bach în Săptămâna Patimilor

  Întâlnirea cu înălţătoarea muzică a lui Bach este cât se poate de potrivită într-o săptămână atât de specială precum e cea a Patimilor. Astfel, astăzi, de la ora 19.00, spectatorii Teatrului Bulandra vor putea viziona online producţia The  Bach Files, cu muzică de Adrian Enescu pe teme de J.S. Bach, regia fiind semnată de Alexandru Darie.

 • Minunate
poveşti şi fapte teatrale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Minunate poveşti şi fapte teatrale

  Întâmplarea, poate şi faptul că protagonistul volumului „Alexandru Darie-Spectacole de poveste” datorat tenacităţii criticului Doina Papp şi bunăvoinţei editurii Nemira, mi-a fost în vremea tinereţii noastre comune orădene prieten, dar şi, într-un anume fel, profesorul meu de teatru, adică cel ce m-a iniţiat în ceea ce înseamnă minunea naşterii unui spectacol, fac să ştiu ceva mai multe despre laboriosul proces de elaborare al cărţii.

 • FNT După „sanctificarea“ lui Alexandru Darie, Andrei Şerban condamnă „trivialitatea şi fenomenul de isterie colectivă ce se naşte la moartea artiştilor“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FNT După „sanctificarea“ lui Alexandru Darie, Andrei Şerban condamnă „trivialitatea şi fenomenul de isterie colectivă ce se naşte la moartea artiştilor“

  Declaraţiile lui Andrei Şerban, în cadrul dezbaterii pe tema dictaturii şi manipulării, în FNT, după cele două spectacole cu "Richard III", de la Bucureşti şi, respectiv, Budapesta, au stârnit mari controverse în mediul treatral. Teatrul Bulandra a transformat cele două săli de la Izvor, respectiv, din Grădina Icoanei, în adevărate sanctuare, cu postere mari ale regizorului care a murit pe 18 septembrie.

 • „Alexandru Darie: ...a fost odată un Puck...”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Alexandru Darie: ...a fost odată un Puck...”

  Eveniment Alexandru Darie (1959 – 2019), având ca punct de plecare ultimele două apariţii editoriale ale Editurei Nemira dedicate acestuia: „Alexandru Darie – spectacole de poveste” de Doina Papp şi albumul de fotografie „Coriolanus – un spectacol de Alexandru Darie” semnat de Mihaela Marin.

 • Mari actori au venit să-şi ia „la revedere“ de la Ducu Darie. Când are loc înmormântarea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mari actori au venit să-şi ia „la revedere“ de la Ducu Darie. Când are loc înmormântarea

  Ducu Darie a murit miercuri la vârsta de 60 de ani. Trupul neînsufleţit al îndrăgitului regizor a fost depus vineri seara în Sala Liviu Ciulei a Teatrului Bulandra din Capitală. Oameni obişnuiţi, studenţi, dar şi personalităţi artistice precum Ion Caramitru, Oana Pellea, Emilia Popescu şi Marian Râlea, au venit să-i aducă un ultim omagiu marelui regizor.

 • George Banu, la moartea lui Alexandru Darie: „Ducu nu s-a grăbit şi a dat abuziv timp timpului“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  George Banu, la moartea lui Alexandru Darie: „Ducu nu s-a grăbit şi a dat abuziv timp timpului“

  Criticul de artă George Banu îi face un portret lui Alexandru Darie, care va fi înmormântat duminică, de la ora 13.00, la Cimitirul Belu. George Banu spune, exclusiv pentru Adevărul, că regizorul de teatru, care a murit, miercuri, la Fundeni, „nu s-a grăbit şi a dat abuziv timp timpului. E păcat căci azi, când dispare, opera îi pare a fi neîmplinită".

 • Teatrul Bulandra, despre boala lui Alexandru Darie: Nu s-a pus niciodată problema transplantului hepatic şi nu a fost vreodată pe nicio listă de transplant
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Teatrul Bulandra, despre boala lui Alexandru Darie: Nu s-a pus niciodată problema transplantului hepatic şi nu a fost vreodată pe nicio listă de transplant

  Regizorul Alexandru Darie, care a murit, miercuri, la Institutul Clinic Fundeni,  va fi depus vineri,  ora 20.00, la Teatrul Bulandra, Sala Liviu Ciulei, până duminică, la ora 12.00. În acest interval vor avea loc, zilnic, slujbe religioase. Slujba de înmormântare va avea loc duminică, 22 septembrie, la ora 13.00, la Cimitirul Bellu, se anunţă într-un comunicat al teatrului, care face precizări şi despre  boala care l-a răpus pe artist.

 • Câteva
cuvinte şi amintiri la despărţirea de Alexandru Darie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Câteva cuvinte şi amintiri la despărţirea de Alexandru Darie

  Nu mi-a fost niciodată la îndemână, omeneşte nu avea cum să-mi fie, să scriu despre dispariţia marilor artişti. Însă cred că niciodată nu mi-a fost mai greu decât acum când încerc să aştern pe ecranul computerului câteva cuvinte la moartea marelui Artist care a fost, rămâne regizorul Alexandru Darie.

 • Ducu. Personajul şi opera
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ducu. Personajul şi opera

  Când a apărut în lumea teatrului, cu zulufii lui rebeli şi felul jucăuş de a fi, nimeni n-a ghicit ce zăcământ preţios e dincolo de această aparenţă zglobie. Am scris la revista Luceafărul despre Magie roşie de Michel de Ghelderode, spectacolul de debut al lui Alexandru Darie, cu profundă admiraţie pentru opţiunile repertoriale alese ale tânărului absolvent.

 • A murit Alexandru Darie. Regizorul avea 60 de ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  A murit Alexandru Darie. Regizorul avea 60 de ani

  Regizorul Alexandru Darie a murit la vârsta de 60 de ani. Fiul actorului Iurie Darie era internat de aproape două săptămâni la Terapie Intensivă la Institutul Clinic Fundeni din Bucureşti.

 • CRONICĂ Căderea lui „Coriolanus” VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  CRONICĂ Căderea lui „Coriolanus” VIDEO

  Spectacolul „Coriolanus”, în regia lui Alexandru Darie, pune în prim plan, la Teatrul Bulandra, lupta pentru putere a protagonistului, precum şi sfârşitul tragic al acestuia, după o viaţă sacrificată pe altarul ambiţiei şi al grandomaniei.

 • „Coriolanus“.
Despre demnitate sau „Revolta maselor“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Coriolanus“. Despre demnitate sau „Revolta maselor“

  Prin „Coriolanus“, spectacolul său de la Teatrul Bulandra, regizorul Alexandru Darie reînnoadă cu tradiţia marilor sale spectacole din anii ’90: vizuale, de o intensitate aproape epidermică, la scară mare şi pe teme mari. Textul lui Shakespeare indică clar duşmanul oricărei societăţi: populismul şi voinţa monstruoasă a plebei, ceea ce în epoca noastră, cu dominaţia reţelelor sociale şi aşa-zisa „democratizare“ a gusturilor, devine foarte actual.

 • Monumentalitatea
construcţiei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Monumentalitatea construcţiei

  Shakespeare a scris „Coriolanus“ între anii 1607-1608. Dacă în cazul „Furtunii“, istoricii literari şi teatrali sunt categorici-este indubitabil „testamentul“ lui Shakespeare, când vine vorba despre „Coriolanus“ se lasă mult loc pentru aproximaţii. Ni se spune că avem de-a face cu o piesă târzie sau chiar că ar fi vorba despre una „de după“.

 • Alexandru Darie şi Şerban Pavlu la interviurile FNT. Darie: „Este necesar să se revină în România la teatrul politic pentru că este o formă de conştientizare“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alexandru Darie şi Şerban Pavlu la interviurile FNT. Darie: „Este necesar să se revină în România la teatrul politic pentru că este o formă de conştientizare“

  Seria de interviuri FNT de la „Adevărul Live“ a continuat cu invitaţii Alexandru Darie şi Şerban Pavlu, care au vorbit despre premiera spectacolului „Coriolanus“ de William Shakeaspeare din cadrul Festivalului Naţional de Teatru (19-29 octombrie). Regizorul şi actorul au vorbit despre actualitatea lui Shakespeare, despre necesitatea teatrului politic, precum şi despre particularităţile personajului central, Caius Martius.

 • Spectacolul „Coriolanus”, după William Shakespeare, în viziunea regizorală a lui Alexandru Darie, are premiera în Festivalul Naţional de Teatru
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Spectacolul „Coriolanus”, după William Shakespeare, în viziunea regizorală a lui Alexandru Darie, are premiera în Festivalul Naţional de Teatru

  Festivalul Naţional de Teatru anunţă câteva detalii în legătură cu spectacolele „Coriolanus”, în viziunea regizorală a lui Alexandru Darie – producţie a Teatrului „L.S. Bulandra” din Bucureşti şi „Îngeri în America”, pus în scenă la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj de regizorul Victor Ioan Frunză.

 • Bulandra, Teatru al Europei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bulandra, Teatru al Europei

  Cu acte în regulă, Bulandra este de câteva zile Teatru al Europei. Primăria Capitalei a omologat decizia UTE, ca atare îşi va putea adăuga pe frontispiciu această titulatură onorantă. E o certificare, o oficializare a apartenenţei la Uniunea Teatrelor Europene dar şi a faptului că prin prestigiul său artistic este un etalon pe continent.

 • INTERVIURILE FNT. Zoli Toth şi Alexandru Darie, despre „The Bach Files“: „Ne gândim să scoatem un disc cu muzica lui Adrian Enescu“ VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIURILE FNT. Zoli Toth şi Alexandru Darie, despre „The Bach Files“: „Ne gândim să scoatem un disc cu muzica lui Adrian Enescu“ VIDEO

  The Bach Files, considerat drept unul dintre cele mai moderne spectacole din ultimii ani, a avut premiera în cadrul Festivalului George Enescu 2015. Alexandru Darie, directorul Teatrului Bulandra, şi muzicianul Zoli Toth au fost invitaţi la Adevărul Live, într-o discuţie legată de teatrul contemporan care ţine pasul cu vremurile şi cu tehnologia. Spectacolul se va juca în ultima zi de FNT, duminică, la Teatrul Bulandra, la orele 18.00 şi 20.00.

 • O
carte-lecţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O carte-lecţie

  Toţi cei ce se îndeletnicesc cu scrisul, în sensul că şi-au făcut din aceasta o profesie ori că scrisul este o componentă a acesteia, ştiu foarte bine că nimic nu e mai greu decât găsitul primei fraze. Al frazei de început, frază de tip iluzie, de tip garanţie că ai ales drumul cel bun şi că cel care te citeşte va continua să o facă stârnit de ideea din incipit.

 • Giorgio Strehler, o poveste despre teatru şi viaţă, într-un volum de
scrisori
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Giorgio Strehler, o poveste despre teatru şi viaţă, într-un volum de scrisori

  Volumul „Scrisori despre teatru”, al celebrului regizor italian Giorgio Strehler, este tradus în premieră în România, de criticul de teatru Alice Georgescu, în colecţia Yorick a Editurii Nemira, şi va avea lansarea, marţi, 27 octombrie, ora 16.00, la Sala „Toma Caragiu” a Teatrului Bulandra.

Modifică Setările