
De ce crede şeful armatei britanice că un al treilea război mondial este posibil
Izbucnirea unui al treilea război mondial nu poate fi exclusă, avertizează şeful armatei britanice, generalul Nick Carter, într-un interviu acordat Sky News.
Izbucnirea unui al treilea război mondial nu poate fi exclusă, avertizează şeful armatei britanice, generalul Nick Carter, într-un interviu acordat Sky News.
Data propusă pentru declanşarea operaţiunii: 1 iulie 1945. Presupunea un atac surpriză la care să ia parte 47 de divizii britanice şi americane în zona Dresda, lovind în plin linii sovietice.
Marţi, 14 mai în Piaţa Revoluţiei din Capitală, va avea loc a doua ediţie a manifestării memoriale dedicate martirilor temniţelor comuniste.
Provincia Idlib din Siria a devenit epicentrul confruntării pentru Siria şi, totodată, epicentrul intereselor pentru controlul întregului Orient Mijlociu. După întâlnirea tripartită ratată de la Teheran, între Rusia, Turcia şi Iran – aşa numitul format Astana – a devenit foarte clară miza părţilor aflate în conflict dar şi poziţionările diferiţilor actori de pe teren.
Preşedintele american, Donald Trump, a criticat din nou NATO marţi seară, sugerând că trimiterea trupelor NATO pentru a apăra un aliat de mici dimensiuni ca Muntenegru s-ar putea încheia cu un dezastru, scrie Politico.
Vladimir Putin a declarat, într-o „Linie directă“ cu cetăţenii, că lumea are nevoie de noi modele de securitate. Întrebat despre posibilitatea unui Al Treilea Război Mondial, preşedintele rus a răspuns cu un citat din Einstein.
În ultima vreme, Elon Musk a fost unul dintre cei mai vocali oameni în ceea ce priveşte posibilitatea pericolului pe care inteligenţa artificială îl poate atrage după sine. El a vorbit din nou despre asta, ca răspuns la unele declaraţii făcute de Vladimir Putin.
Dispare acum, poate pentru mult timp, noţiunea vehiculată cu nădejde de aproape 3 decenii, aceea a lumii multipolare.
Preşedintele american, Donald Trump, i-a atacat dur duminică noaptea pe Twitter pe senatorii republicani John McCain şi Lindsey Graham, acuzându-i că încearcă să declanşeze al Treilea Război Mondial, după ce aceştia au criticat dur ordinul executiv privind imigraţia, care a stârnit revoltă atât în SUA, cât şi pe plan internaţional.
În urmă cu 3.000 de ani, Solomon, regele Israelului, a construit pe muntele Moriah din Ierusalim un templu măreţ închinat Dumnezeului evreilor. În mijlocul templului se afla Sfânta Sfintelor, cel mai sacru loc din sanctuar, unde Arca Legământului stătea pe piatra de temelie şi unde se spune că apărea Sekina, lumina prezenţei lui Dumnezeu.
Actualitatea internaţională este prezentată în aşa fel la televiziunile ruseşti încât ai impresia că Al Treilea Război Mondial a început deja, comentează AFP.
Miliardarul Donald Trump, favorit să devină candidatul Partidului Republican în alegerile din această toamnă pentru preşedinţia SUA, a pus, luni, sub semnul întrebării necesitatea existenţei NATO şi s-a manifestat pentru o prezenţă militară mai redusă a Statelor Unite în lume.
Un istoric serios e dator să se dea în vînt după sfîrşitul lumii. Nimic mai captivant decît un imperiu care se sparge în zeci de muzee regionale sau o cultură care se duce la fund şi reapare, închinîndu-se unor zei noi. Cîte încap într-un sfîrşit de lume reuşit! Cîte specualţii scăpărătoare şi cîte vorbe de dat duhul în mijlocul Academiei!
Preşedintele italian Sergio Mattarella a cerut miercuri ca imiganţii să fie trataţi cu amabilitate, iar terorismul să fie combătut mai puternic pentru a evita un posibil "al treilea război mondial", relatează agenţia ANSA în pagina electronică.
Autorităţile militare din Ucraina consideră că numărul soldaţilor ruşi din ţară şi de la graniţă a crescut la mai mult de 50.000. Astfel există temeri de o escaladare a conflictului ce răvăşeşte zonele estice ale Ucrainei, notează „Independent“.
Nu cred în varianta nouă a Războiului Rece. Istoria nu se repetă. În schimb, cu alte personaje, în altă epocă, se mimează, în virtutea unor prejudecăţi, ceea ce a fost, cândva, un prezent, cu riscul, teoretic, de a deveni un viitor permanent. Nu mai avem, la est de NATO, europeni supuşi, dictatorial, unui flux unilateral de informaţii. Răsăritenii, cei lucizi, îşi pun aceleaşi întrebări, la fel ca şi noi. Răspunsurile? Diferite...
Într-un articol publicat pe site-ul american Atlantic, editorialistul Roger Cohen de la „The New York Times“ consideră că tensiunile din Ucraina, războiul din Siria şi disputele teritoriale din Marea Chinei de Est sunt factori care ar putea declanşa un Al Treilea Război Mondial. Mai mulţi analişti tind să-i dea dreptate.
Se pregăteşte oare intrarea lumii în război? Ceea ce avem acum adică un război al cuvintelor, riscă oare într-adevăr să degenereze astfel încât, mai curând sau mai târziu, să auzim tragicele cuvinte ale războiului?
Rusia a avertizat Kievul că va fi judecat pentru baia de sânge din estul Ucrainei, rezultată în urma confruntărilor între forţele guvernamentlae şi separatiştii înarmaţi, soldate cu victime, însă premierul ucrainean Arseni Iaţeniuk a ripostat şi a acuzat Rusia că urmăreşte să declanşeze Al Treilea Război Mondial.
Undeva departe, pe câmpiile line din estul Ucrainei, cel de-Al Treilea Război Mondial pare să prindă contur, scrie autorul britanic Edward Lucas într-un editorial publicat în Daily Mail. Influenţaţi de propaganda Kremlinului şi conduşi de bărbaţi înarmaţi, cu măşti pe faţă, cetăţenii ucraineni distrug instituţii guvernamentale şi rup steagul ţării.
Se construieşte (sau reînvie, cum doriţi) un sistem extrem de periculos în relaţiile internaţionale. Pe de o parte, pentru prima oară după căderea Cortinei de Fier, la această scară şi cu această intensitate, vedem că lumea se bipolarizează în jurul unei formule pe care o credeam dispărută sau, cel mult, posibil de aplicat doar unor state mici din afara ariei de existenţă a sistemelor democratice: sancţiuni şi retorsiunile în consecinţă.
Are oare dreptate Preşedintele României când atrage atenţia că, dacă Rusia nu dă acum înapoi, se poate declanşa un război economic fără precedent, apărând astfel condiţii similare celor care au precedat cel de-al Doilea Război Mondial? Avertismentul este într-atât de grav şi de serios încât merită o analiză detaliată.
Peste puţin timp, anul 2013 se încheie într-un nor de incertitudini pentru Asia. China a instituit unilateral o zonă maritimă de securitate ce irită aliaţii SUA din zonă. Coreea de Nord întăreşte capacitatea de luptă a forţelor sale armate. Forţele aeriene şi cele navale din statele asiatice sunt şi vor fi dotate cu avioane şi nave de luptă moderne, ca pentru o viitoare confruntare militară de anvergură. Quo vadis, Asia?
Prim-ministrul Irakului Nouri al-Maliki, aflat într-o vizită în Statele Unite ale Americii, a cerut joi comunităţii internaţionale să ducă „un al Treilea Război Mondial” împotriva „virusului” Al-Qaida, organizaţie care cunoaşte o adevărată dezvoltare în ţara sa, informează AFP.
Dumnezeu, în imensa Sa iubire pentru oamenii care se omoară şi se războiesc din te miri ce, a creat fotbalul. A făcut aceasta la final de secol XIX, ca se ofere acestei creaturi agresive posibilitatea convertirii energiei în ceva mai paşnic, mai simplu şi mai frumos!
Au rămas mai puţin de 24 de ore până la izbucnirea celui de-al treilea Război Mondial, predincţie dată de bulgăroaica Baba Vanga. Ea a spus că un conflict armat de amploare mondială va începe la data de 11 noiembrie.