Maghiarii se tem de un nou război mondial care ar presupune o confruntare nucleară SONDAJ

0
Publicat:

Într-o majoritate de 54%, ungurii consideră că există „un pericol real” ca războiul Rusia-Ucraina să escaladeze într-un al treilea război mondial, iar 55% sunt de părere că una dintre părţile în conflict ar putea desfăşura arme nucleare, arată un sondaj realizat de institutul Nezopont.

Război în Ucraina  FOTO Profimedia
Război în Ucraina FOTO Profimedia

La începutul războiului, cu peste un an în urmă, mulţi unguri credeau că se va termina în scurt timp, aminteşte Nezopont. Acum în schimb, doar 42% dintre respondenţi au apreciat că nu există o ameninţare realistă a unui nou conflict mondial şi în opinia altor 41% nu este realistă nici ameninţarea desfăşurării de arme nucleare.

În acelaşi timp, dintre cei care se tem de un război mondial, 81% se tem şi că vor fi desfăşurate arme nucleare şi doar 16% cred că un nou război mondial nu ar implica astfel de arme, scrie Agerpres.

Dintre cei care nu se tem de un conflict global, 77% nu se tem nici de distrugerile ce ar putea fi provocate de arme nucleare, în timp ce 21% consideră că folosirea de arme nucleare într-un conflict local ar fi posibilă chiar în absenţa riscului unui război mondial, a mai indicat sondajul.

Acesta a fost realizat telefonic pe un eşantion de 1000 de adulţi în perioada 17-19 aprilie.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite