Ipocrizia domnului Cioloş. Corupţii lor sunt mai buni decât ai noştri. Sau nu?

0
0

Am scris zilele trecute, pe Facebook, o postare ironică (foto) în care spuneam că europarlamentarii USR+ vor vota împotriva colegei lor de grup, franţuzoaică Sylvie Goulard, propusă să fie comisar pentru Piaţă internă şi cercetată de poliţia franceză pentru angajări fictive. Motiv pentru care a demisonat din funcţia de ministru al apărării.

Postarea a beneficat de multă apreciere, trecand drept informatie demna de admiratie, întrucât era coerentă cu linia anticorupţie a Oamenilor noi în politică.

Era corenta, din păcate, şi cu naivitatea celor care au strâns semnături pentru Fără penali în funcţii publice. Dacian Cioloş a anunţat că, dimpotrivă, o susţine pe colega sa, pe un motiv halucinant: i-a oferit lui explicaţii şi gata, el a crezut-o. Ce anchetă, ce justiţie, a dezlegat-o el de păcate. Personal.

Sunt curios dacă s-a consultat cu cineva din USR când a anunţat acest lucru.

Pentru ca ipocrizia să fie maximă, va vota imptriva Rovanei Plumb, pe motiv de suspiciuni de corupţie. Deşi dânsa la fel, le-a dat colegilor de partid explicaţii şi aceştia au crezut-o, drept pentru care nu a fost nici măcar inculpata.

Sunt europarlamentari francezi care vor vota împotriva Sylviei Goulard. Există şi colegi socialişti din alte ţări care vor vota pentru Rovana Plumb.

Salutări celor care au strâns în stradă semnături pentru referendumul Fără penali (de-ai lor) în funcţiile (noastre) publice.

Si celor care am semnat. De astăzi, cuvântul ipocrizie are o poză nouă în dicţionar.

"Cioloş spune că a acceptat explicaţiile lui Goulard, membră a familiei sale politice, referitoare la acuzaţiile împotriva ei şi că îi va susţine candidatura pentru că îi este clar că ea a respectat regulile UE, lucru demonstrat de faptul că a returnat fondurile UE (pe care era acuzată că le-a folosit ilegal într-o afacere de angajări fictive - n.red.) ". Articolul complet din Politico poate fi citit aici.

Actualizare: între timp Dacian Cioloş spune că a fost citat greşit de Politico şi oferă o declaraţie complet schimbată: "Legat de poziţia mea faţă de candidatul francez Sylvie Goulard, menţionată într-un articol din Politico, precizez că vorbele mele nu au fost citate cu ghilimele. Eu am declarat că doamna Goulard trebuie să fie tratată la fel ca doamna Plumb. Am spus că am discutat cu doamna Goulard despre rezultatele anchetei făcute de Parlamentul European în cazul său, că acolo lucrurile au fost lămurite. Puteţi consulta cu toţii concluziile Parlamentului. Între timp, a fost demarată o anchetă judiciară în Franţa şi aşteptăm ca doamna Goulard şi autorităţile franceze să ne aducă lămuriri în acest caz.”

Poate, cine ştie, gluma mea iniţială se va dovedi profetică. Bine ar fi. Vom vedea în curând. 


Citiţi, pe aceiaşi temă : De la furculission la corruption

                                     Un comisar gasim si pe la noi prin tara

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite