De la fripturision la corruption

0
0

Un nou scandal de corupţie în Franţa. Preşedintele Camerei deputaţilor, Richard Ferrand, este acuzat că a băgat, mult prea adânc, mâna în sacul unei firme la care a fost, mulţi ani, director.

Pentru aceleaşi acuzaţii a demisionat, acum doi ani, din funcţia de ministru. Apoi a fost ales în parlament. Acum, după ce a fost audiat de poliţie, spune că nu mai demisionează. Pentru că "este determinat să îşi continue misiunea". Este apărat de membrii Guvernului şi de preşedintele Macron. Total neobişnuit, căci în asfel de situaţii obiceiul este demisia, urmând că justita să spună, neinfluenţată de funcţia politică, dacă da sau ba.

Ziceţi voi, unde am mai întâlnit politicieni care pentru "interesul naţional" nu se dau plecaţi din funcţii şi care sunt mult mai bogaţi decât le-ar permite veniturile? Unde?

Adăugaţi la asta propunerea de comisar european, Sylvie Goulard,care tot pe la poliţie a stat multe ore în aceste zile. Pentru angajări fictive. Iarăşi sună cunoscut, nu este aşa?

Dar şi o nuanţă frumoasă. Cine dă interviu în Le Monde, spunând că este nevinovat şi persecutat politic? Cine? Lula. Simpaticul, pentru presa de stânga, fost preşedinte brazilian, închis pentru corupţie. Şi vinovat pentru un regim în care a înflorit criminalitatea. Vorbeşte, din închisoare, ca Năstase al nostru la Antena3. Bolsonaro este în rolul lui Băsescu.

Franţa pare să devină o Românie mai mare. Dar cu vinuri mai bune. Sper să nu se ia şi pe acolo obiceiul spriţului.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite