Cristian Socol

Conferentiar universitar

Până la urmă ceea ce rămâne dintr-o guvernare - din orice guvernare - nu sunt nici bătăliile politice, nici glumiţele, nici gafele şi nici dezbaterile ideologice fără argumente. Ceea ce rămâne este plusul de bunăstare, creşterea sau nu a satisfacţiei cu viaţa. Restul nu face parte din realitate. Pentru românul obişnuit cred că celelalte aspecte sunt ficţiune.

Programarea economică este prezentă în toate ţările lumii. Lipsa viziunii în ceea ce priveşte modelul de dezvoltare / modelul industrial conduce la ceea ce am văzut cu toţii în primii 20 de ani ai tranziţiei în România. Haos, recesiuni transformaţionale însoţite de căderi economice, şomaj, pierdere de potenţial economic şi haos. Crearea unui pattern de dezvoltare pe termen lung este strict necesară. Construcţie fără proiect nu există.

  • Cristian Socol a publicat un nou articol acum 2 luni

    Haosul provocat de politicile neoliberale provine din dezechilibrele structurale inerente ale acestei ideologii. Singura şansă de dezvoltare a României pe termen mediu este aceea de a adopta politici alternative celor neoliberale.

Vezi mai multe