Sute de nemulţumiţi după Evaluarea Naţională. ISJ: „Nota obţinută la contestaţii este definitivă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii nemulţumiţi de notele obţinute la Evaluarea Naţională au putut depune contestaţii, prin care să ceară recorectarea lucrărilor de către o altă comisie.

Peste 200 de contestaţii au fost depuse în doar câteva ore de către elevii sălăjeni care s-au simţit nedreptăţiţi după ce şi-au văzut notele la Evaluarea Naţională din acest an.

Cele mai multe contestaţii au fost depuse la Limba şi literatura română, unde nu mai puţin de 111 elevi au cerut să le fie recorectare lucrările, convinşi că merită notă mai mare. Alte 81 de contestaţii au fost depuse la Matematică, în vreme ce la 26 de candidaţi au contestat nota la Limba şi literatura maternă.
Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj, nota obţinută la contestaţii este definitivă, indiferent dacă punctajul obţinut este mai mare sau mai mic decât cel acordat la evaluarea iniţială a lucrării. Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor, vor fi publicate, în data de 29 iunie.
Reamintim că în judeţul Sălaj, din totalul celor 1.726 de candidaţi prezenţi în sălile de examen, 1.194 au obţinut medii peste 5, rata de promovare, înainte de contestaţii, fiind de 69,17%. Şase absolvenţi ai clasei a VIII-a au primit 10 pe linie.

Vă mai recomandăm:

Evaluarea Naţională aduce în Sălaj note mai slabe decât în 2018. Procentul notelor peste 5, în continuă scădere

Rezultate Evaluare Naţională 2019 Sălaj. Cine sunt cei şase elevi de 10