O nouă răsturnare de situaţie în USL. PNL a aprobat azi candidatura lui Dorel Oros pe Colegiul Şimleu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radu Căpîlnaşiu este preşedintele PNL Sălaj şi primarul Zalăului

Dinamică fără precedent în nominalizările candidaţilor USL pentru alegerile parlamentare.

După ce miercuri, 17 octombrie, la lansarea oficială a candidaţilor USL găzduită de Arena Naţională, delegaţia din Sălaj a PNL a avut neplăcuta supriză să afle, acolo, că liberalul Dorel Oros, stabilit drept candidat al USL pentru Colegiul Şimleu Silvaniei (la Camera Deputaţilor) a fost înlocuit, peste noapte, de conservatorul Mircea Gheţe, astăzi lucrurile au căpătat o nouă turnură. Mai exact, în urma unor negocieri purtate la Bucureşti, s-a revenit la numelele lui Oros pentru candidatura pe acest colegiu, conservatorii urmând să primească, în compensaţie, alt colegiu, în alt judeţ din ţară.


Informaţia ne-a fost confirmată de către preşedintele PNL Sălaj, Radu Căpîlnaşiu, care a participat astăzi, la Bucureşti, la şedinţa Consiliului Naţional Executiv al partidului, şedinţă în cadrul căreia au fost aprobate candidaturile nominale pentru alegerile din 9 septembrie. "Noi am aprobat azi în Consiliul Naţional Executiv candidaturile lui Dorel Oros, în Colegiul 1 Şimleu Silvaniei, a lui Mirel Taloş, în Colegiul 4 Jibou, şi a lui Călin Băgărean, în Colegiul 1 Şimleu - Cehu Silvaniei la Senat. Este pentru prima dată când sunt anunţate, oficial, candidaturile nominale", precizează preşedintele PNL.
Referitor la această schimbare de situaţie vizavi de momentul de miercuri, Căpîlnaşiu a precizat că "PNL a ţinut foarte mult la candidatura pe acest colegiu şi s-au făcut alte înţelegeri, astfel încât Partidul Conservator să primească alte lucruri, iar Colegiul Şimleu să ne revină nouă".


Liderul liberal nu a putut să garanteze că situaţia candidaturilor va rămâne bătută în cuie până la final, limitându-se să precizeze că "asta e situaţia în acest moment. În mod normal, nu se mai poate schimba nimic. Dar am învăţat din experienţă că este bine ca niciodată să spun nu se poate!", a mai adăugat el.

Contactat telefonic, Mircea Gheţe, preşedintele PC Sălaj, ne-a declarat că, din punctul său de vedere, Colegiul Şimleu este în continuare al conservatorilor, nefiind anunţat, deoamdată, vizavi de vreo schimbare faţă de situaţia de miercuri. "Probabil, în 1 noiembrie vom şti mai sigur cine va candida acolo", a precizat el.