Istorici din toată Transilvania şi din Serbia se reunesc în weekend la Zalău. Ce temă de discuţie au

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Istorici din Cluj Napoca, Timişoara, Sibiu, Braşov, Sighişoara, Arad, Oradea, Satu Mare, Turda, Zalău, Şimleu Silvaniei, Cehu Silvaniei şi Serbia participă, la sfârşitul acestei săptămâni, la Zalău, la sesiunea internaţională de comunicări ştiinţifice Istorie şi civilizaţie în nord-vestul României.

Evenimentul este organizat de Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă - Zalău, sub egida Consiliului Judeţean Sălaj, în colaborare cu Primăria Municipiului Zalău, Academia Română, Filiala Cluj, Universitatea din Oradea, Facultatea de Istorie, Centrul de Dezvoltare Regională a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj, Facultatea de Geografie a UBB, Filiala Zalău, şi va avea loc la Zalău şi Jibou, în perioada 12-13 septembrie 2014.


Preşedinte de onoare al sesiunii este domnul academician Ioan Aurel Pop, rectorul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj Napoca, care va conferenţia la Zalău în deschiderea lucrărilor sesiunii ştiinţifice.

Deschiderea oficială a lucrărilor sesiunii va avea loc pe data de 12 septembrie 2014, începând cu orele 10,30, la Primăria Municipiului Zalău, în Sala Avram Iancu. Lucrările sesiunii ştiinţifice se vor desfăşura pe secţiuni, în sălile Extensiei Universitare a Universităţii Babeş-Bolyai din Zalău, Facultatea de Geografie.

Intrarea la lucrările sesiunii este liberă.Lucrările prezentate în cadrul sesiunii ştiinţifice vor fi propuse pentru publicare în anuarul muzeului, Acta Mvsei Porolissensis, XXXVI/2014, secţiunea Istorie.