Încă un colegiu sălăjean intră în scenariul roşu. Aproape 1.000 de elevi vor învăţa de acasă pentru 14 zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Numărul cazurilor de COVID-19 din şcoli este în continuă creştere FOTO Arhivă

Un al doilea mare liceu din judeţul Sălaj anunţă suspendarea cursurilor, ca urmare a numărului mare de infectări cu noul coronavirus.

Alţi aproape 1.000 de elevi vor învăţa online în următoarele 14 zile, după ce încă o unitate de învăţământ din judeţul Sălaj a anunţat că trece la scenariul roşu.
Este vorba despre Colegiul Tehnic "Alesandru Papiu Ilarian" din Zalău, acolo unde doi elevi şi un cadru didactic au fost diagnosticaţi cu COVID-19.

„Noi am luat act de situaţie, am avut o şedinţă extraordinară de Consiliu de Administratie, în care am decis să trecem de mâine (6 octombrie – n. red.) pe scenariul roşu. Cu toate clasele continuăm activităţile didactice, dar în sistem on-line. Avem infrastructura necesară să ne continuăm activitatea şi în aceste condiţii”, a declarat directorul Colegiului, prof. Mirel Matyas.

Acesta a mai spus că măsura suspendării cursurilor vizează 36 de clase, cu un total de 973 de elevi.
Colegiul Tehnic "Alesandru Papiu Ilarian" este a doua unitate de învăţământ din judeţ care mută orele în online, după ce o decizie similară a fost luată în cursul zilei de luni, 5 octombrie, pentru cei 1.065 de elevi ai Colegiului Naţional "Silvania" din Zalău.

Mai puteţi citi:

FOTO Cum a fost prima zi de şcoală în pandemie. Măşti, dezinfectanţi şi baloane pentru clasa pregătitoare

Decalogul de pandemie pentru părinţii de elevi. „Profesorul nu este medic, nici poliţist, nici paznic“