Vaslui: Măsurile anti-criză „ciuruiesc” Poliția Comunitară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scăderile de personal preconizate ar putea duce la imposibilitatea „comunitarilor" de a păzi obiective importante din oraș. Luna trecută, 20 de polițiști comunitari au intrat în concediu fără plată. Cei mai mulți dintre ei au plecat la muncă în străinătate.

Voci din cadrul Poliției Comunitare Bârlad spun că agenții nu vor aștepta să fie disponibilizați ci vor pleca de bună voie. „Salariile sunt foarte mici, suntem din ce în ce mai puțini. Eu am colegi care încă nu și-au depus demisia, dar în scurt timp o vor face", ne-a spus o sursă din cadrul Poliției Comunitare.

Directorul unității Vasile Rădoi, susține că nu a primit nicio înștiințare în acest sens, însă admite că lefurile subordonaților sunt foarte mici. „Dacă ne va impune legea să avem câte un polițist comunitar la o mie de locuitori nu știu ce o să facem. Ar însemna să rămânem cu 70 de agenți. Dacă punem la socoteală cele trei schimburi, zilele libere și eventualele concedii o să ajungem la un număr de 12 agenți pe schimb", spune Rădoi. Salariul mediu al unui polițist comunitar este în jur de 800 de lei, iar 15 angajați câștigă salariul minim pe economie.

Citiţi mai multe în ediţia tipărită de astăzi a "Adevărului de Seară" Vaslui

Mai multe pentru tine:
Spitale evacuate la Kiev după o amenințare din partea KGB-ului belarus
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Un medic, triatlonist la 83 de ani, împărtășește reţeta sănătăţii sale: patru principii-cheie ale dietei
Scandal de proporții în SUA: Posibilul vicepreședinte al lui Donald Trump recunoaște că și-a ucis câinele: „Era imposibil de dresat”
Antrenorul de minți. Șahistul Flavius Mihailiuc învață copiii să judece corect: „Sunt abilități care le va trebui în viață“
Eliza Samara, performanță uluitoare: a câștigat a 5-a oară Liga Campionilor la tenis de masă
Taiwanul raportează activitate militară chineză după ce Blinken a părăsit Beijingul
Adevărul despre Moscova lui Putin, dezvăluit de un vlogger român din Rusia. „Vă spun după 20 de ani de trai aici“ VIDEO
Oana Zăvoranu sare la gâtul Adelei Popescu! Ce a enervat-o la culme la soția lui Radu Vâlcan: „Când o vedeți pe distinsa pe undeva că se rupe în figuri...”
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel, stabilit de mai bine de 30 de ani: „Există un mit, când vorbim de salariu"