Vaslui: Ascundea ţigări de contrabandă printre haine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un transport cu îmbrăcăminte şi ţigări de contrabandă, care trebuia să ajungă în Marea Birtanie a fost confiscat, în această dimineaţă, de autorităţile vamale de la Punctul de Trecere al Frontierei (PTF) Albiţa.

Autotrenul în care se afla marfa de contrabandă era înmatriculat în Argeş, condus de un şofer roman, din Dâmboviţa şi venea de la Chişinău cu destinaţia Marea Britanie.

La controlul făcut de către vameşi şi poliţişti au fost depistate 10.000 de pachete cu ţigări cu timbru de Republica Moldova, nedeclarate şi ascunse printre articole de îmbrăcăminte de damă. În plus, autorităţile vamale au mai descoperit şi 2.635 de articole de îmbrăcăminte, în valoare de 223.700 de lei, care nu figurau în documentele prezentate de către şofer.

"În timpul controlului, conducătorul auto a declarat că nu ştie nimic despre ţigări sau obiectele de îmbrăcăminte care erau în plus faţă de documentele de însoţire a mărfii, deşi, conform legii, avea obligaţia să asiste la încărcarea TIR-ului şi punerea sigiliului. În cauză, a fost întocmit dosar penal pe numele şoferului pentru comiterea infracţiunilor de contrabandă şi prezentarea de acte nereale la autoritatea vamală", ne-a declarat  Adrian Corogeanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Vaslui.

Cele 10.000 de pachete cu ţigări şi cele 2.635 de articole de îmbrăcăminte, constând în bluze, cămăşi şi rochii, au fost confiscate de autorităţile vamale.

Totodată, s-a dispus indisponibilizarea autotrenului în Vama Albiţa până la definitivarea cercetărilor.