Trimis în judecată după ce a furat tot ce i-a ieşit în cale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Costel Ciprian Băsescu, de 22 de ani, a fost trimis în judecată de către procurorii bârlădeni după ce şi-a făcut de cap timp de două săptămâni.

Proaspăt eliberat din puşcărie, bârlădeanul nu a stat pe gânduri şi a început să practice din nou „meseria" pentru care a fost închis: furatul. Primul tun l-a dat la barul Bistro, acolo de unde a furat nu mai puţin de 16 sticle de alcool. A doua seara şi-a continuat activitatea şi a intrat, în timpul nopţii, în incinta Şcolii nr. 8. Spre ghinionul său, a plecat cu mâna goală după ce a fost zărit şi fugărit de către paznicul unităţii.

Ispravă nu l-a cuminţit pe Băsescu, care a mai spart o societate comercială din Piaţa "9 Mai", de unde a furat bunuri în valoare de 800 de lei. Ultimul „tun" pe care bârlădeanul l-a dat a fost la un magazin de pe strada Alexandru Vlahuţă, de unde, împreună cu mai mulţi prieteni, a sustras mai multe sticle de băutură, cafea, ţigări şi 350 de lei. Unul dintre tovarăşii săi într-ale cleptomaniei a fost "turnat" de o vecină, iar Băsescu s-a trezit a doua zi cu poliţiştii la uşă. A fost reţinut, iar în momentul de faţă se află în arest preventiv.

"Inculpatul precizează că este posibil să fi săvârşit fapte pe care nu le recunoaşte, dar nu-şi aduce aminte cu exactitate deoarece este posibil să fi fost sub influenţa băuturilor alcoolice şi a substanţelor etnobotanice", se precizează în rechizitoriu întocmit pe numele lui Băsescu.

Tânărul are la activ mai multe condamnări pentru furt şi poate înfunda şi acum puşcăria pentru aceeaşi faptă.