Se caută geniul oraşului Tulcea!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tulcean specialist în IT şi pasionat de concursurile de cultură generală organizează cea de a doua ediţie a Campionatului de cultură generală Trivias Challenge.  Manifestarea va avea loc la Coral Plaza Mall în această duminică şi se adresează tuturor tulcenilor cu vârste cuprinse între 14 şi 99 de ani.

Cătălin Sandra (35 de ani) este realizatorul site-ului concurs de cultură generală www.trivias.ro, site lansat în luna septembrie a anului 2008 şi născut din pasiunea iniţiatorului pentru competiţii de acest gen. În scurt timp de la lansare, proiectul născut la Tulcea a devenit cunoscut la nivel naţional, la ora actual site-ul având peste 12.000 de membri. „Trivia defineşte o categorie de jocuri de cultură generală bazat pe întrebări şi răspunsuri şi care a prins rapid la public“, spune Cătălin.

De la site la concursuri eveniment

Trivia este un termen internaţional, un cuvânt din limba latină, ce defineşte în mod obişnuit un concurs interactiv de cultură generală bazat pe întrebări şi răspunsuri. De-a lungul istoriei internetului, jocul de trivia a devenit popular la început în cadrul hub-urilor şi canalelor de mIRC. Lucrurile au evoluat, drept urmare născându-se proiectul naţional Trivias.ro, acesta fiind primul site autentic din România dedicat exclusiv unui astfel de joc. De asemenea, este şi primul site din ţară care organizează competiţii locale.
Primul concurs de acest gen s-a adresat elevilor de liceu din municipiu şi a avut loc în luna octombrie a anului 2009. La acea ediţie, câştigători au fost elevii de la Colegiul Dobrogean Spiru Haret, urmaţi de cei de la Liceul de Artă „George Georgescu“ şi cei de la Colegiul Brad Segal. „De această dată, ne extindem aria de concurs la populaţia întregului municipiu cu vârste între 14 şi 99 de ani şi dorim să permanentizăm acest concurs, în sensul desfăşurării cam la fiecare două săptămâni a celorlalte etape. Avem experinţa primei ediţii şi sunt convins că va fi o reuşită“, mai spune organizatorul evenimentului. La fel ca ediţia trecută, şi în acest an, concursul se va desfăşura la Coral Plaza Mall, premiile în valoare de peste 2.000 de lei fiind oferite chiar de către gazda evenimentului. „Noi am mai colaborat cu ocazia primei ediţii, a fost o reuşită şi de aceea continuăm această colaborare, punând la dispoziţie spaţiul necesar“, spune directorul de marketing de la Coral Plaza, Iulian Ichim.

Domenii diverse

Întrebările din cadrul concursului ating numeroase domenii de cultură generală respectiv automobilism, cinematografie, muzică, literatură, fizică, chimie, sport, matematică, geografie, psihologie, arhitectură, botanică, medicină, istorie, motociclism, zoologie, informatică, astronomie, economie. „Noi avem pe site o bază de date care cuprinde 20.000 de întrebări din toate domeniile. Am exclus imoralitatea şi terorismul, pentru că noi chiar vrem să promovăm cultura în general. Decât să aibă alte îndeletniciri, cum ar fi etnobotanicele de exemplu, mai bine ca tinerii să fie preocupaţi de cultura generală“, spune Cătălin Sandra.


Concursurile de cultură generală nu sunt singurele preocupări ale celor de Trivias.ro. Împreună cu filiala tulceană a Asociaţiei Explorer, Trivias.ro au organizat Expediţia Aconcagua 2010.
Tulcenii sunt aşteptaţi duminică la prima etapă a campionatului Trivias Challenge, la ora 16.00, la Coral Plaza Mall. Înscrierile se fac pe loc, bineînţeles cu o scurtă preselecţie.