Tineri din întreaga ţară au demonstrat că au talent de păianjen la Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Sebastian Tătaru

La Timişoara are loc un concurs naţional de căţărat pe pereţi artificiali, la care participă 30 de alpinişti urbani. Zeci de tineri din toată ţara şi-au demonstrat calităţile de oameni păianjen, în cadrul primei etape a Campionatului Naţional de Boulder.

A doua ediţie a evenimentului care are loc la Timişoara a fost pusă la cale de Clubul Sportiv Alternative TM în colaborare cu Federaţia Română de Alpinism şi Escaladă. Concurenţi din Timişoara, Braşov, Piatra Neamţ şi Bucureşti s-au căţărat pe pereţi artificiali instalaţi într-o sală de escaladă şi au încercat să facă asta într-un timp cât mai scurt pentru a fi apreciaţi de arbitri. Bogdan Rus a venit de la Braşov pentru a se căţăra pe pereţii din capitala Banatului. „Particip de şase ani la competiţii şi pierd de şase ani, dar vin la fiecare concurs”, a spus Bogdan Rus, de 25 de ani.

VEZI GALERIE FOTO DE LA EVENIMENT

Fetele vor avea şi ele ocazia să-şi demonstreze calităţile tehnice pentru căţărare în această după-amiază. Mâine va avea loc finala pentru fete şi băieţi. Aceştia vor fi nevoiţi să parcurgă patru trasee, pentru ca arbitrii să facă diferenţa între stilul de căţărare al fiecărui alpinist.