Timişoara: Protest şi îngrijorare la Alcatel-Lucent (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 60 de angajaţi ai Alcatel-Lucent Europa de Sud-Est au protestat  până acum câteva minute, în timpul pauzei de masă.  

Angajaţii gigantului de telecomunicaţii se tem pentru slujbele lor după ce au aflat că o mare parte din activităţile de la Timişoara vor fi externalizate către companii cu sediul în India. Surse din interiorul companiei au declarat, pentru reporterii Adevărul că aproximativ 400 de persoane au posturile puse sub semnul întrebării. 

Probleme recunoscute oficial

Oamenii se tem pentru contractele lor şi pentru carierele lor”, a declarat Manuela Babescu, reprezentant al Departamentul de Comunicare de la sediul din Timişoara al Alcatel-Lucent.

"Not for sale!"

Angajaţii care au protestat au lăsat mesaje scrise pe un panou aflat la intrarea în sediu.  “Not for sale!”, “Asteptăm scuze pentru distrugerea familiei Alcatel”, “Nu externalizării!”, sunt câteva dintre aceste mesaje. Alte afişe publicau mesaje prin care angajaţii cer revenirea lui Dan Bedros în compania pe caer a adus-o în România acum 18 an.

Probleme mari pe plan global

Alcatel-Lucent a raportat pierderi de 402 milioane de euro (536 milioane de doalri) sau 0,18 euro pe actiune, in primele trei luni ale lui 2009, conform Market Watch.
Alcatel-Lucent a anunţat concedieri încă din 2007. Potrivit datelor furnizate de companie şi publicate pe www.wall-street.ro, încă din 2007 a fost anunţat un plan de restructurare de 12.500 de angajaţi, în toată lumea. Disponibilizările urmau să fie puse în practică inclusiv în 2009 şi erau justificate de scăderea veniturilor pe care compania le-a înregistrat în 2006.



CITEŞTE şi:

Timişoara: Alcatel confirmă posibilitatea externalizării

Timişoara: Noul director Alcatel-Lucent Europa SE vine din Vietnam

Timişoara: EXCLUSIVITATE Preşedintele Alcatel-Lucent Europa de Sud-Est iese la pensie

Market Watch: Pierderile Alcatel-Lucent se accentuează

Pleacă şefii de la Alcatel-Lucent