Închisoare cu suspendare pentru baştanul care a scos pistolul în faţa judecătorului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nicolae Mihai şi-a fluturat pistolul într-o sală de judecată din Tribunalul Timiş. Şeful clanului ţigănesc a luat doi ani de închisoare cu suspendare după un proces care a durat aproape trei ani.

Baştanul Nicolae Mihai a fost condamnat, astăzi, la doi ani de închisoare cu suspendare, pentru că a scos pistolul şi a ajuns într-o sală de judecată, fiind împins acolo după o încăierare cu alt şef de clan ţigănesc, Ionelaş Cârpaci, în mai 2008. Cei doi s-au luat la ceartă pe holurile Tribunalului Timiş, Nicolae Mihai a scos pistolul şi a ajuns cu el într-o sală de judecată, de unde judecătorii au fugit când l-au văzut pe romul înarmat.

A stat în arest

Nicolae Mihai a fost arestat preventiv timp de trei luni, la începutul lui 2009, dar ulterior a fost judecat în libertate. El a fost apărat o perioadă în instanţă chiar de Florin Sandu, fostul şef al Poliţiei Române. Instanţa a dispus ca pistolul lui Nicolae Mihai şi patru cartuşe să fie confiscate de stat, iar baştanul trebuie să plătească cheltuieli de judecată în valoare de 500 de lei.