EXCLUSIV Liceanul de bani gata care a ucis şase oameni este protejat de justiţie: grefiera a uitat să-i trimită citaţie la proces

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O grefieră a Judecătoriei Deta a uitat să trimită citaţii tânărului care este judecat pentru că a ucis şase oameni. Procesul a fost amânat iar rudele victimelor au fost puse aiurea pe drumuri până la Judecătorie.

AUDIO Liceanul de bani gata care a ucis şase oameni: judecătorii o protejează pe grefiera care uită să trimită citaţii

Procesul lui Claudiu Hauptmann, de 19 ani, a fost amânat marţi, după ce o grefieră a Judecătoriei Deta a făcut o greşeală. Ea nu a trimis citaţii nici criminalului, nici rudelor victimelor, nici avocaţilor acestora. Astfel nu a fost îndeplinită procedura de citare, iar procesul a fost pur şi simplun amânat pentru luna octombrie.

Tânărul care a provocat în iulie 2009 cel mai grav accident rutier din Banat din ultimii cinci ani, le-a scris judecătorilor Curţii Supreme de Justiţie, de la care a cerut strămutarea procesului. Hauptmann, nici avocaţii săi nu s-au prezentat în faţa magistraţilor instanţei supreme, ca să îşi susţină cauza.

Liceanul de bani gata care a provocat carnagiul din Banat şi tatăl său fug de familiile distruse care cer daune de 1,5 milioane de euro


Hauptmann a trimis doar un memoriu, în care spune că primeşte ameninţări telefonice cu moartea şi astfel este terorizat psihic de personae anonime, după ce a provocat accidental rutier în care au murit şase oameni: iubita sa, în vârstă de 18 ani, o colegă a acesteia şi alţi patru oameni, aflaţi într-un Daewoo Espero, cu care maşina şmecherului a intrat în coliziune frontală. Vitezomanul le-a cerut judecătorilor să strămute procesul în Bucureşti deoarece în Timiş are parte de o presă ostilă, iar el crede că mass-media  pot influenţa instanţa de judecată.

EXCLUSIV Poliţia despăgubeşte un şmecher căruia i-a luat permisul pentru că a trecut pe roşu

"A motivat că procesul se judecă la o instanţă care este mult prea aproape de locul accidentului şi de Reşiţa, oraşul său natal, iar acest lucru afectează şansele sale la un proces corect. A mai motivat că presa îl hărţuieşte de când a provocat accidentul şi că prim-procurorul din Timiş nu i-a acceptat un supliment de expertiză auto, pe care îl solicitase doar ca să prelungească ancheta şi să amâne trimiterea dosarul penal în instanţă"
, a spus avocatul Carmen Obârşanu, care reprezintă familia uneia dintre cele şase victime care a pierit în tragedia rutieră.

CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO

Verdictul experţilor: vitezomanul ucigaş circula cu 160 de kilometri pe oră

CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO

Şoferul vinovat de carnagiul din Banat era vitezoman şi începător (GALERIE FOTO)