Criteriul de selecţie pentru traseul centurii care înconjoară oraşul: preţul cel mai mic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Local Timişoara s-a întâlnit ieri în şedinţă extraordinară pentru a aproba traseul Centurii Sud a Timişoarei, care va înconjura oraşul în partea de sud-vest. Aleşii au aprobat proiectul la viteză.

Reprezentanţii municipalităţii au convocat de urgneţă o şedinţă de consiliu la care consilierii au fost chemaţi să aprobe traseul Centurii Sud, drum care asigură accesul din Calea Lugojului în Calea Şagului. Graba cu care a fost votat proiectul a fost determinată de faptul că traseul trebuie prezentat săptămâna viitoare Ministerului Transporturilor. „E pe după Giroc, pe după Chişoda, trece printre Moşnişa şi Timişoara. Trebuie să facă legătura cu ce s-a construit deja pe Calea Lugojului. Trebuie să fie o centură a oraşului, nu o rută ocolitoare pentru traficul de pe Belgrad”, a spus viceprimarul Sorin Grindeanu.

„S-a aprobat o linie roşie”


În primă fază au fost propuse patru variante de traseu, dintre care s-a ales varianta 1, care este şi cea mai apropiată de Timişoara. Toţi consilierii au fost de acord, cu excepţia lui Ciprian Jichici, care s-a abţinut de la vot. „Această decizie a fost luată pe baza unei linii roşii trasete pe o hârtie făcută la xerox. Cred că niciunul din colegii mei din consiliu nu înţelege ce presupune acest traseu. Nu s-a făcut o dezbatere cu mediul de afaceri din Timişoara, cu cetăţenii sau cu transportatorii. Pur şi simplu ni s-a pus sub nas acest traseu. Eu nu pot să-mi asum răspunderea pentru aşa ceva”, a spus Jichici.

Mai bine ieftin decât deloc

Consilierii locali susţin că în alegerea traseului s-a ţinut cont de varianta cea mai ieftină. „În situaţia în care suntem cred că e mai bine să alegem o variantă mai ieftină decât să visăm la proiecte care nu pot fi puse în practică”, a spus consilierul Sandu Ştefan. De aceeaşi părere este şi Simion Moşiu. „Este foarte clar că a fost aleasă varianta cea mai iefetină, nu cea mai....Poate fi perfectibilă”, a spus Moşiu. Varianta de traseu aleasă de reprezentanţii municipalităţii este susţinută şi de Consiliul Judeţean, iar traseul votat va fi prezentat Ministerului Transporturilor care va face demersurile pentru obţinerea finanţării.