BCM Elba s-a calificat în semifinale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Leii din Banat" au ajuns pentru al doilea an consecutiv între cele mai bune patru echipe ale Diviziei A. Semifinala cu "U" Mobitelco Cluj sau BCM Tg. Mureş începe peste o săptămână, cu două meciuri în deplasare pentru timişoreni.

Faptul că suporterii lui CSU Sibiu au umplut la refuz sala Transilvania şi au creeat o atmosferă incendiară nu a fost îndeajuns pentru a se obţine o calificare mult disputată în semifinalele Diviziei A. Sibiul a pornit din postura de favorită, dar a terminat prost ultimul meci şi cel cel decisiv din seria de cinci partide cu Elba.

Gruparea lui Dragan Petricevic a început ca din tun meciul de la Sibiu şi a condus după 10 minute cu un uluitor 27 la 8 pe tabela de marcaj. Sibiul a început apoi o adevărată cursă de urmărire și a început să recupereze punct după punct. Gazdele au terminat jumătatea meciului cu un handicap de 12 puncte pe tabelă, scor 29-41 şi au forţat revenirea decisivă în sfertul 3. CSU a ajuns chiar şi la un punct, în minutul 34, la scorul de 59 – 60, însă au ieşit la rampă providenţialii Pesici şi Dzambici.

Ultimul sfert a fost pe contre, dar până la urmă Elba a învins cu 75-78 şi a obţinut o calificare care părea aproape imposibilă după meciul patru. Cel mai bun marcator al bănăţenilor a fost omul care le-a lipsit în ultimul meci de la Timişoara, Milos Pesici, cu 27 de puncte. „Aceste meciuri au fost o bună propagandă pentru baschet, partide frumoase, cu săli arhipline şi spectatori civilizaţi. CSU întotdeauna a fost un adversar excepţional, un adversar care a ştiut să joace baschet”, a spus Dragan Petricevici, citat de „Ora de Sibiu”. În semifinale, BCM Elba va înfrunta câştigătoarea duelului dintre „U” Mobitelco Cluj şi BCM Tg. Mureş.