Târgu-Mureş:Tinerii artişti concertează împotriva indiferenţei locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Duo Atris concertează în Jazz&Blues

Clubul Jazz&Blues va fi gazda concertului cameral al trupei Duo Atris, începând cu ora 20.00.

Concertul face parte din programul „Oportunităţi la tine acasă”, care a debutat în septembrie 2009 ca eveniment anual ce încurajează păstrarea valorilor autohtone în mediul în care s-au format.

Paradoxal, acest program nu ţinteşte păstrarea unei tradiţii, ci demontarea uneia, şi anume schimbarea atitudinii indiferente a societăţii vis a vis de valorile culturale naţionale, atitudine prin care ani la rândul personalităţi de marcă ale culturii româneşti au fost nevoite să se îndrepte către alte spaţii, pentru a obţine recunoaştere şi apreciere.

Investiţia în artiştii români în devenire va ajuta la dezvoltarea profesională a unei noi generaţii de oameni de cultură ce ne vor onora în lume, contribuind totodată la îmbogăţirea patrimoniului cultural naţional, respectiv la diminuarea migraţiei valorilor”, afirmă Anamaria Galea, purtătoare de cuvânt în cadrul Casei de Cultură a Studenţilor Mureş, organizatoare a evenimentului de diseară. Cele două tinere talente locale ale muzicii instrumentale, Raluca Stratulat la vioară şi Adriana Toacsen la pian, vor interpreta arii din Debussy, Ravel, Messiaen şi Baartok în cadrul unui concert cameral de excepţie.

Duo-ul de vioară şi pian a obţinut, între altele, premiul întâi la Festivalul Muzicii Maghiare organizat în acest an de Centrul Cultural al Republicii Ungare din Bucureşti. Concertul va dura aproximativ o oră şi jumătate, iar un bilet de intrare costă 10 lei sau doar 5, pentru elevi şi studenţi. Rezervări pot fi făcute la numărul de telefon 0724 400.322.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos: