Târgu-Mureş:Ajutor pentru victimele seismului din Haiti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ajutor mureşean pentru victimele din Haiti

Strângerea de fonduri organizată mâine de Asociaţia Caritas vine în ajutorul sutelor de mii de haitieni afectaţi de cutremur. Banii vor ajunge în cel mai scurt timp în Haiti şi vor ajuta la reconstrucţia sistemului sanitar al statului din America Centrală.

Mureşenii vor avea posibilitatea să ajute victimele devastatorului cutremur din statul Haiti, în cadrul colectei organizate mâine de Asociaţia Caritas Alba Iulia în toate bisericile catolice din oraş, pe parcursul întregii zile, începând cu ora 9.00. Sumele adunate în cadrul campaniei de strângere de fonduri vor fi folosite, prin intermediul partenerilor Caritas, pentru programul de ajutorare și reconstrucție a micuţului stat din America Centrală.

“Aşteptăm ca mureşenii să fie solidari victimelor cutremurului din Haiti şi să ofere cât pot ei de mult, deoarece oamenii de acolo au mare nevoie de ajutor. Nu avem logistica necesară pentru a transporta mâncare şi îmbrăcăminte în Haiti, de aceea vom aduna numai bani de la mureşeni, în toate cele şase biserici catolice din oraş. Avem încredere în spiritul umanitar al localnicilor, de aceea sperăm ca fondurile strânse să aducă o rază de lumină în sufletele victimelor cutremurului”, ne-a declarat Molnar Jozsef, manager în cadrul Asociaţiei Caritas. Nu este pentru prima dată când mureşenii se alătură victimelor unor catastrofe naturale. Numai în 2009, Asociaţia Caritas a organizat 3 astfel de strângeri de fonduri în urma cărora au fost adunate sume în jurul a 20.000 de lei.

Donaţii şi la sediul Caritas

În cazul în care nu sunteţi catolic şi nu participaţi la slujbele religioase ale ritului respectiv, puteţi dona sume de bani pentru Haiti şi la sediul Asociaţiei Caritas, din Piaţa Trandafirilor numărul 61. “Le transmit mureşenilor că pot veni şi la sediul nostru pentru efectuarea de donaţii. În plus, ei pot fi alături de noi în această acțiune depunând bani pentru cei afectați în contul: RO 46 RNCB 0003 0015 6949 0006 deschis la BCR Alba Iulia, al cărui titular e Caritas Alba Iulia. Important este nu unde se realizează donaţiile, ci ca victimele seismului să poată fi ajutate”, a completat Molnar Jozsef.

Sute de mii de răniţi

În urma cutremurului care a lovit Haiti-ul în 12 ianuarie, se estimează că aproximativ 150.000 de persoane au murit şi alte sute de mii sunt rănite sau fără adăpost, alimente şi apă. Spitalele din Haiti nu mai fac faţă situaţiei şi mii de răniţi nu beneficiază nici măcar de servicii medicale de bază.