Târgu-Jiu: Unul beat, altul fără permis, amândoi cu dosare penale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii nu îi iartă pe şoferii care încalcă legea

Şoferii gorjeni continuă să dea dovadă de inconştienţă în trafic. Cel mai recent caz a fost înregistrat azi-noapte, când un târgujian de 31 de ani conducea un autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice. La scurt timp, poliţiştii de la Rutieră au avut parte de o altă surpriză.

Azi-noapte, ora 00.20. Poliţiştii gorjeni au oprit în trafic, pe bulevardul Constantin Brâncuşi,  o maşină condusă de un târgujian, în vârstă de 31 ani. Oricât s-a străduit bărbatul să nu le dea de bănuit oamenilor legii, testarea cu etilotestul a scos la iveală că şoferul s-a urcat la volan după ce a consumat câteva pahare de alcool. Concentraţia de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat i-a determinat pe poliţişti să-l conducă pe şofer la spital, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.  Pentru fapta sa, târgujianul turmentat s-a ales cu dosar penal, fiindu-i reţinut şi permisul de conducere. Infracţiunea de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul cu o alcoolemie ce depăşeşte limita legală se pedepseşte cu închisoare de la un an la cinci ani.

La scurt timp, în jurul orei 02.00, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Gorj l-au depistat în trafic, pe DE 79, în localitatea Peşteana-Jiu, pe M.G.M., de 17 ani, din oraşul Rovinari, care conducea un autoturism, fără să aibă permis de conducere. Cu ocazia verificărilor, oamenii legii au mai stabilit că autoturismul era înmatriculat cu numere false. În cauză a fost întocmit dosar penal. Pentru conducerea unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare, tânărul riscă să primească pedeapsa cu închisoarea de la un an la cinci ani.