Târgu-Jiu: Expertul tehnic prins cu şpagă a fost pus în libertate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liviu Ghiţuică nu are voie să părăsească localitatea de domiciliu.

Expertul tehnic a fost prezentat în această dimineaţă, cu cătuşe la mâini, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj pentru a fi audiat de anchetatori. Împotriva acestuia s-a dispus începerea urmăririi penale. Rudele acestuia au încercat să-i oprească pe jurnalişti să-l fotografieze sau să-l filmeze pe Liviu Ghiţuică şi chiar au îmbrâncit un cameran. Acesta nu a făcut nicio declaraţie cu privire la acuzaţia care i de aduce. Emil Moţa, procurorul care se ocupă de acest caz, a dispus punerea în libertate a expertului tehnic acuzat de luare de mită, însă cu aplicarea măsurii de a nu părăsi localitatea de domiciliu.

Reţinut pentru 24 de ore

Expertul tehnic a fost reţinut pe o perioadă de 24 de ore în uma unui flagrant care a avut loc ieri dimineaţă. Liviu Ghiţuică fusese deasemnat de instanţa de judecată să efectueze o expertiză asupra unui teren aflat în litigiu. Cristina Ciobanu, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, a spus că expertul a pretins şi primit suma de 300 lei.
Liviu Ghiţuică activează ca expert tehnic judiciar în cadrul Biroului central pentru expertize tehnice judiciare. Acesta efectuează expertize de topografie, cadastru si geodezie.