Bebeluș în vârstă de o lună dus de părinți la spital în stop cardio-respirator. Nu a mai putut fi salvat

0
Publicat:

Un bebeluș în vârstă de numai o lună a fost adus de părinți, în dimineața zilei de miercuri, 22 mai, la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu în stop cardio-respirator.

Bebelușul nu a mai putut fi salvat Foto: Arhivă Adevărul
Bebelușul nu a mai putut fi salvat Foto: Arhivă Adevărul

În ciuda manevrelor de resuscitare, bebelușul a murit.

„În cursul dimineții, la Camera de Gardă Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, în jurul orei 08:00, s-a prezentat, cu mijloace proprii, de la domiciliu, o familie cu un sugar în vârstă de o lună, aflat în stop cardio-respirator. S-au început manevrele de resuscitare, conform protocolului medical, de către o echipă formată din medici de specialitatea pediatrie, ATI, cardiologie.Sugarul nu a răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarat decesul. În cursul zilei de mâine va fi efectuată necropsia, al cărei rezultat va fi comunicat. Au fost anunțate Serviciul de Medicină Legală, Inspectoratul Județean de Poliție Gorj și Direcția de Sănătate Publică Gorj“, a transmis conducerea Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

Se va face o necropsie

Urmează ca în perioada următoare să se efectueze o necropsie ca să se stabilească cu exactitate cauzele producerii decesului, au mai anunțat reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

Cu o zi înainte, părinții veniseră la spital cu copilul pentru că manifesta o stare de constipație, iar starea bebelușului s-a îmbunătățit la scurt timp. Medicul nu a constatat alte probleme și a fost lăsat să plece acasă. 

O variantă care se ia în calcul  este Sindromul morții subite la sugar (SMSS), care reprezintă moartea sugarului cu vârsta sub un an, fără o cauză cunoscută. „În mod obișnuit, decesul copilului survine în timpul somnului, părintele fiind cel care îl găsește fără suflare. Nimeni nu este vinovat de moartea copilului prin SMSS, aceasta neputând fi nici prevăzută și nici prevenită“,  a transmis medicul Cora Balaban-Popa, de la Spitalul Municipal Câmpina pentru sfatulmedicului.ro.

De asemenea, o altă cauză a decesului este o malformație sau o afecțiune netratată.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite