Expoziţii inedite la Muzeul Judeţean de Istorie. Un „colţ“ din China, prezentat publicului gorjean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două expoziţii inedite vor fi vernisate marţi, 13 martie, de la ora 13.00, la Muzeul Judeţean Gorj „Alexandru Ştefulescu”. Este vorba de expoziţiile „China 2017” şi „Festivalul Primăverii – Anul Nou Chinezesc”, organizate în colaborare cu Ambasada Republicii Populare Chineze la Bucureşti şi Asociaţia de Prietenie ChinaRo ce promovează relaţiile culturale româno-chineze.

Deschiderea oficială a acestor expoziţii va fi făcută în prezenţa unor oficiali ai Ambasadei Republicii Populare Chineze şi a reprezentanţilor administraţiei locale.

Expoziţiile cuprind peste 100 de fotografii ce surprind teme importante din societatea chineză. Astfel, „China 2017 / Story of China 2017” se prezintă ca un album vast de fotografii ce evidenţiază domeniile de interes ale Chinei din anul 2017: protecţia mediului, patrimoniu cultural, inovaţie, dezvoltare tehnologică,  infrastructură, stil de viaţă sănătos sau relaţii internaţionale.

„Festivalul Primăverii – Anul Nou Chinezesc/ Happy Spring Festival” redă, prin intermediul fotografiei, unul dintre cele mai importante evenimente ale poporului chinez, şi anume, sărbătorirea anului nou. Anul Nou Chinezesc, cunoscut şi sub denumirea de Festivalul Primăverii (vechi de peste 4.000 de ani), se sărbătoreşte în luna februarie când sunt organizate mai multe manifestări culturale şi religioase pentru a întâmpina cu bucurie noul an. Tot în cadrul acestor manifestări se organizează şi Festivalul Lampioanelor, vechi de peste 2.000 de ani. Tradiţional, se înalţă spre cer lampioane de hârtie roşii – simbol al norocului şi bogăţiei.

O colaborare frumoasă

„China 2017” şi „Festivalul Primăverii – Anul Nou Chinezesc”reprezintă o continuare a colaborării Muzeului Judeţean Gorj „Alexandru Ştefulescu” cu Ambasada Republicii Populare Chineze în România, după primele expoziţii organizate în luna octombrie 2017 – „Monede Chinezeşti – O istorie de 3.000 de ani” şi „Frumuseţile Chinei”.

Mai multe pentru tine:
Cel mai mare desant aerian după cel de-Al Doilea Război Mondial are loc în România
Fratele Mădălinei Manole tună și fulgeră după ce micuța Rebeca, sosia regretatei artiste, nu ar fi ajuns în semifinala Românii au talent: „E mafie acolo! I-ați tăiat aripile unui înger de copil! Rușine!”
Ciolacu, ironic privind posibilă propunere a lui Geoană drept comisar european pentru Apărare
Ce frumoasă a fost Daniela Nane la brațul iubitului mai tânăr. Parcă a renăscut! Controversele apărute după Premiile Gopo
O echipă de medici din Marea Britanie au reușit să îi redea auzul unei fetițe de 18 luni. Cum funcționează noua terapie revoluționară
Bayern fumegă după prăbușirea cu Real: conferința lui Tuchel, explozivă, face înconjurul lumii VIDEO
Imagini cu Florin Piersic transportat de la Cluj la București cu un avion SMURD luat din mijlocul antrenamentelor NATO, după ce actorul a fost operat la inimă
Pregătirea pentru Bac, la un alt nivel. Tot mai multe universități oferă meditații gratuite pentru liceeni. Rector: „Le dăm o șansă în plus”
Handbal masculin: victorie la limită a României în barajul pentru Mondialul din 2025
Alina Kabaeva, „olimpica lui Putin”, primele declaraţii după despărţirea de acesta: „Dacă îți spune conducerea să nu te duci, atunci nu te duci”
Adevărul din spatele camerelor de la Chefi la cuțite. Un fost concurent a rupt tăcerea și a spus ce nu se vede pe micul ecran: „Nu totul este chiar așa cum se vede la televizor”