VIDEO Criminalul elevului de la Târgovişte a fost arestat pentru 29 de zile. Tânărul susţine că nu era drogat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iulian Vlad riscă 25 de închisoare pentru omor calificat

Iulian Vlad, tânărul de 19 ani care este principalul suspect în cazul omorului unui elev de clasa a IX-a, a primit mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile, în această după-amiază. Suspectul riscă o pedeapsă de 25 de ani de închisoare pentru omor calificat.

UPDATE: Tribunalul Dâmboviţa a emis mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile. Tânărul susţine că nu era drogat în momentul în care a comis fapta.

Au găsit arma crimei

Anchetatorii au găsit cuţitul cu care acesta l-a înjunghiat pe elevul în vârstă de 15 ani de la un liceu din Târgovişte. Arma a fost descoperită în locuinţa suspectului din localitatea Răzvad. Criminalul i-a tăiat gâtul elevului din clasa a IX-a la a Colegiul Economic "Ion Ghica" din Târgovişte, băiatul murind la spital.

Iulian Vlad şi-a recunoscut fapta, aseară, în faţa anchetatorilor, afirmând că nu-l cunoştea pe elev şi că totul s-a petrecut după ce s-au ciocnit unul de celălalt pe stradă. Victima l-ar fi scuipat apoi pe agresor, iar acesta a scos din geacă cuţitul cu care l-ar fi înjunghiat în gât pe adolescentul de 15 ani. 

Directorul Colegiului Economic "Ion Ghica" din Târgovişte, profesor Suzana Ilie, a afirmat că elevul de clasa a IX-a avea rezultate bune la şcoală şi nu a creat probleme disciplinare.


 
Extrem de agresiv
 

Cel care a ucis cu sânge rece un elev de clasa a IX-a care mai avea 50 de metri până ajungea la şcoală, este audiat la această oră la Tribunalul Dâmboviţa. Acesta a recunoscut fapta comisă şi spune că a fost provocat de victimă, un elev de 15 ani, pe un gang din apropierea Liceului Economic. Nu regretă fapta şi a dat chiar dovadă de agresivitate în prezenţa jurnaliştilor, pe care i-a scuipat.


Naveta zilnic 25 de kilometri

Elevul făcea în fiecare zi naveta, aproximativ 25 de kilometri, din satul natal în Târgovişte, pentru a învăţa la un liceu bun, la care a intrat cu 8,83, după ce la evaluarea naţională obţinuse nota 8,40.

„Primele date arată că pe respectivul gang elevul a fost strigat de către un tânăr dintr-un grup care era în acel loc, acesta i-a spus elevului nostru: «tu opreşte-te!», iar agresorul l-a lovit cu un cuţit la gât", a declarat Suzana Ilie, directoarea Liceului Economic. 

Fiindcă la faţa locului nu s-a deplasat o ambulanţă, elevul înjunghiat a fost transportat cu o maşină a Poliţiei la Spitalul Judeţean de Urgenţă din oraş. La scurt timp, însă, tânărul a murit.