Suplimentare de paturi la Spitalul din Târgovişte, în contextul înmulţirii cazurilor de COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile din Dâmboviţa se pregătesc pentru un val şi mai mare de pacienţi infectaţi cu Sars-cov-2. În condiţiile în care numărul de pacienţi a crescut din ce în ce mai mult, în ultimele zile în judeţul Dâmboviţa, Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte a primit 70 de noi paturi.

Investiţia de 1 milion şi jumătate de lei a fost făcută din bugetul spitalului. Paturile au fost luate pentru secţiile Pneumologie, Unitatea de Terapie Coronariană, cea de Accidente Vasculare Cerebrale Acute şi cea de Chirurgie.

Investiţia este asigurată de Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi este destinată ajutorului bolnavilor ce suferă de insuficienţă respiratorie, care au nevoie să stea în pat pentru a evita orice tip de efort.

Cele 70 de paturi au 2, 3 şi 4 motoare, care permit schimbarea poziţiei bolnavului cu telecomandă, în funcţie de nevoile medicale.

În achiziţia de peste 1,5 milioane de lei intră şi 5 tărgi, pentru transportul pacienţilor.

Spitalul însă suferă la capitolul medici. Numărul de medici de la Spitalul Judeţean Târgovişte este extrem de limitat, iar peste asta, au apărut şi cazuri de cadre medicale care s-au îmbolnăvit.

“Ne aflăm într-o situaţie dificilă. Numărul de pacienţi a crescut din ce în ce mai mult, în fiecare zi, iar numărul de medici este extrem de limitat. În plus, au apărut cazuri de îmbolnăviri şi în rândul personalului medical. Ştim că populaţia este nemulţumită datărită orelor de aşteptare la UPU. Am luat noi măsuri pentru limitarea timpului de aşteptare, unele, propuse chiar de către medicii de la UPU. Începând de vinerea trecută nu se mai recoltează analize şi nu se mai fac radiografii la pacienţii care prezintă forme uşoare. Aceştia vor fi testaţi direct şi vor primi tratament şi rezultatul testului în scurt timp. Rugăm medicii de familie să ne fie aproape. Fără ajutorul dumnealor nu putem să reuşim”, spune dr. Claudiu Dumitrescu, managerul Spitalului de Urgenţă Târgovişte. 

Managerul spitalului a făcut apel la medicii de familie şi la spitalele din teritoriu pentru a tria pacienţii asimptomatici şi uşor simptomatici. Pentru a reduce timpii de aşteptare la UPU a fost impusă o nouă strategie.Cele opt locuri la ATI pentru pacienţii cu sARS-cOV-2 sunt permanent ocupate. 

„Facem un apel al populaţie la unitate şi să ne înţeleagă şi pe noi. De cele mai multe ori, am văzut pe Facebook înjurături şi blesteme din partea multora. Credeţi-ne că suntem epuizaţi! Situaţia este disperată. Avem 8 locuri în ATI Covid, locuri care acum sunt ocupate în totalitate. În general avem unu, doi pacienţi, peste capacitatea noapstră şi căutăm soluţii disperate să-i salvăm. Soluţii de ajutor din alte părţi nu există, din păcate”, mai spune dr. Claudiu Dumitrescu.

Şi capacitatea secţiilor suport COVI-19 este la limită.Problema este că medicii se îmbolnăvesc şi ei. La UPU este situaţia critică pentru că medicii de aici iau primii contact cu bolnavii COVID-19.

Pe aceeaşi temă:

Medicii se tem de ce va urma în această iarnă. Manager de spital COVID: „La ATI, am fost în situaţii disperate. Credeţi-mă, reprezintă epuizare psihică”

Ratele de infectare în fiecare localitate din Dâmboviţa şi măsurile de ultimă oră luate de autorităţi