La Târgovişte va fi lansat volumul „Revoluţia după Darwin. Pledoarie pentru specia umană”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Revista Ştiinţă&Tehnică împreună cu Muzeul Evoluţiei Omului şi Tehnologiei în Paleolitic organizează, în data de 18 februarie 2015, un spectaculos eveniment dedicat ştiinţei şi evoluţiei umane.

În cadrul science-show-ului interactiv care va avea loc, începând cu ora 13.00, la Muzeul Evoluţiei Omului şi Tehnologiei în Paleolitic din Târgovişte (Str. Stelea, nr.4), se va lansa cartea „Revoluţia după Darwin. Pledoarie pentru specia umană” de Adrian Nicolae.

 

De la momentul în care primul hominid a păşit pe Terra şi până la viitorul supertehnologizat în care vom coloniza alte planete, cartea „Revoluţia după Darwin. Pledoarie pentru specia umană” întreprinde o fabuloasă călătorie printre marile mistere ale viului. 

„Revoluţia după Darwin. Pledoarie pentru specia umană” (272 pag., Editura Ştiinţă&Tehnică) aduce în atenţia publicului larg, nu atât dovezi în favoarea teoriei evoluţiei – evoluţia este un fapt dovedit! –, ci o serie de rezultate spectaculoase ale unor studii fundamentale recente şi actuale cu privire la originea vieţii şi a evoluţiei acesteia de-a lungul timpului. Volumul, scris cursiv, alert, pe înţelesul tuturor, aduce la zi teoriile emise de-a lungul timpului vizavi de ceea ce a însemnat evoluţia, de la punctul zero al apariţiei vieţii şi până în prezent, explicând paradigma evoluţiei speciei umane.

Cartea dezvăluie miracolul ştiinţific al apariţiei şi evoluţiei Viului, prin interconexiuni între studiile vechi şi cele noi, şi realizează un periplu halucinant prin toată istoria viului, plecând din cele mai vechi timpuri, de la formarea sistemului nostru solar, până la viitorul probabil în care vom coloniza noi sisteme solare prin călătorii interstelare. 

 „Revoluţia după Darwin. Pledoarie pentru specia umană” se lansează pe piaţă împreună cu ediţia de februarie a revistei „Ştiinţă&Tehnică”, iar începând din luna iunie va fi disponibilă şi în librării.

În cadrul evenimentului care se va desfăşura în incinta Muzeului Evoluţiei Omului şi Tehnologiei în Paleolitic, vor vorbi oameni de ştiinţă, scriitori şi jurnalişti de ştiinţă într-un science show live şi interactiv. 

Invitat de onoare: Alexandru Mironov.

Ştiinţă&Tehnică este cea mai veche şi mai prestigioasă publicaţie de popularizare a ştiinţelor din România. O istorie de peste 60 de ani, în prezent lider pe segmentul său, cu peste 100 de pagini dedicate lunar ştiinţelor şi tehnologiilor, Ştiinţă&Tehnică aduce publicului român cele mai noi teorii, invenţii, descoperiri şi prototipuri, într-un limbaj prietenos, pe înţelesul tuturor. În 2015, Ştiinţă&Tehnică va scoate noi cărţi, reviste, websiteuri pop-sci, va întreprinde expediţii şi experimente inedite şi va lansa concursuri naţionale destinate elevilor şi studenţilor.