Activitatea unei secţii a COS Târgovişte a fost sistată în urma celor două poluări accidentale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Controlul inspectorilor de mediu în urma celor două poluări accidentale produse de COS Târgovişte s-a încheiat cu sistarea activităţii unei secţii a combinatului.

Combinatul de Oţeluri Speciale de la Târgovişte s-a ales cu o amendă de 150.000 lei şi cu sistarea activităţii pe o perioadă de două luni la secţia care a generat poluarea.

Monitorizată zilnic de inspectorii Gărzii de Mediu Dâmboviţa, unitatea siderurgică a întrerupt activitatea şi aşteaptă să depăşească termenul impus de sancţiune pentru a o relua.

Ambele episoade de poluare au avut loc în luna februarie, lună în care ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, s-a aflat în vizită în Dâmboviţa. 

La acel moment, oficialul de la Mediu a declarat că a cerut inspectorilor de profil dâmboviţeni să-i prezinte procesul-verbat încheiat în urma controlului la COS Târgovişte, avertizând că va trimite în monitorizare Garda Naţională de Mediu.

„Tocmai pentru că poluarea de la Combinatul de Oţeluri Speciale a fost „accidentală” la sfârşitul săptămânii trecute, respectiv duminică, am dat ordin  Gărzii Judeţene de Mediu să meargă să facă control. Astăzi am fost special să văd dacă s-a încheiat controlul şi să mi se prezinte procesul-verbal de încheiere a controlului, să văd exact penalităţile, ţinând cont că societatea se află în insolvenţă. Următoarea monitorizare va fi făcută de Garda Naţională de Mediu şi lucrul acesta vă promit că o să se facă, pentru că eu ce am promis am şi făcut”, a declarat la Târgovişte, ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu.

Sursa VIDEO: MDI TV

COS Târgovişte se află în insolvenţă din anul 2013, iar în acest moment nu există un program de reorganizare, fiind în pericol de faliment.

Grupul Mechel a cumpărat din Fondul Proprietăţii de Stat alte patru combinate metalurgice care, după preluare, au fost aduse în stare de nefunctionare (Câmpia Turzii, Oţelul Roşu, Brăila şi Buzău).