Weekend culinar „produs în Bucovina“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bucătarii pregătesc viţel la proţap şi alte bunătăţi

A treia ediţie a Târgului „Produs în Bucovina“, care începe astăzi şi se termină duminică, îşi aşteaptă vizitatorii cu surprize în parcarea Iulius Mall Suceava.

Sucevenii şi nu numai îşi vor putea delecta papilele gustative cu preparate tradiţionale din carne sau brânză, vor putea asculta muzică populară în interpretarea unor artişti renumiţi şi îi vor putea admira pe cei 25 de meşteri populari şi lucrările pe care aceştia le vor expune. Unul din punctele de atracţie va fi oferit de reprezentanţii Asociaţiei Judeţene a Crescătorilor de Ovine şi Caprine „Plaiul Bucovinei“. Vasile Blănari, preşedintele Asociaţiei „Plaiul Bucovinei“, a arătat că pe lângă produsele „clasice“, vizitatorii vor putea gusta şi alte delicatese, capul de afiş fiind viţelul la proţap, mielul la ceaun sau balmoşul.


Condimentat cu muzică


În afara crescătorilor de animale şi a producătorilor din diferite domenii, la Târgul „Produs în Bucovina“ vor fi prezenţi şi mai mulţi artişti. Printre aceştia se numără interpretele de muzică populară Sofia Vicoveanca, Margareta Clipa sau Laura Lavric, dar şi Ansamblul „Ciprian Porumbescu“ din Suceava. „Încercăm să promovăm produsele şi meşteşugurile din această zonă a ţării şi vom continua şi cu alte ocazii. De asemenea, îi invit pe toţi cei care doresc să-şi facă aprovizionarea de iarnă să participe la acest târg“, a declarat Gheorghe Flutur, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, instituţie organizatoare.