Spitalul Scorniceşti s-a desfiinţat din cauza problemelor financiare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii judeţeni au hotărât ca Spitalul de Pneumoftiziologie să devină secţie a Spitalului de Urgenţă Slatina. Unitatea redusese la începutul lunii posturile, sporul de risc şi a eliminat tichetele de masă, urmând un plan strict de reducere a cheltuielilor.

Consilierii judeţeni au decis ieri ca singura unitate din Olt destinată bolnavilor de TBC să fie desfiinţată şi să se reorganizeze ca secţie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina. Hotărârea radicală vine după ce pe 8 august cosilierii au aprobat reducerea personalului cu 49 de posturi, parte a unei strategii de redresare iniţiată de conducerea spitalului, alături de înjumătăţirea sporului de risc şi eliminarea tichetelor de masă. Primele rezultate ale planului erau estimate a se observa în luna octombrie, aşteptându-se redresarea în termen de şase luni.
Decizia de desfiinţare înainte de a aştepta rezultatele strategiei a fost luată de către preşedintele Paul Stănescu, motivată de faptul că unitatea se confruntă cu dificultăţi financiare ce vor face imposibilă funcţionarea.

Amănunte în ADEVĂRUL OLTENIA de mâine!