Sute de copii din Sibiu urmează să fie mutaţi din şcoli şi grădiniţe
0Şapte unităţi şcolare din Sibiu vor grupate, în anul şcolar 2011-2012, pentru eficientizare. Deşi reprezentanţii Inspectoratului vor ca micuţii să fie mutaţi, efectiv, în alte spaţii, lipsa banilor face ca o parte din comasările de anul viitor să rămână doar pe hârtie.
Potrivit planului întocmit de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu, reţeaua şcolară pentru anul 2011-2012 va suferi noi modificări, alte şapte unităţi şcolare urmând să fie comasate. Dorinţa reprezentanţilor Inspectoratului nu va putea fi, însă, îndeplinită în totalitate, din cauza lipsei banilor.
„Potrivit planului, copiii de la Grădiniţa nr.1, în care condiţiile sunt improprii, şi cei de la Grădiniţa nr. 10, a cărei clădire este, ar urma să fie mutaţi în Grădiniţa nr. 28. Deşi am avut discuţii cu reprezentanţii Primăriei şi, iniţial, au fost de acord cu această mutare, acum ne-au anunţat că nu dispun de fonduri pentru amenajarea clădirii în care funcţionează Grădiniţa nr. 28“, spune Constantin Gorun, inspector şcolar general.
Comasarea se face juridic
În replică, reprezentanţii Primăriei spun că reprezentanţii Inspectoratului au cerut doar avizul pentru comasarea, din punct de vedere juridic, a unităţilor, urmând ca mutarea fizică a unităţilor de învăţământ să se producă anul viitor, doar în cazul unora dintre acestea.
„Pentru a putea muta grădiniţele nr. 1 şi nr. 10, în spaţiul unde funcţionează grădiniţa nr. 28 sunt necesare lucrări destul de ample de reamenajare. Pentru anul 2011, municipalitatea are în vedere realizarea proiectului tehnic pentru aceste lucrări“, spune Mirela Gligore, purtător de cuvânt al Primăriei Sibiu.
Alte comasări
Potrivit aceluaşi plan, şi micuţii care învaţă în prezent la Grădiniţa nr.8 vor fi mutaţi la Grădiniţa nr. 22, copiii de la cea din urmă grădiniţă urmând să fie mutaţi în spaţiul în care funcţionează acum Şcoala „Emil Cioran“. „În prezent, acolo se execută lucrări pentru extindere. Contractul a fost încheiat în luna noiembrie, termenul de finalizare a acestor lucrări, conform contractului, fiind 8 iunie 2011. Lucrările constau în extinderea clădirii pentru crearea unui bloc alimentar şi a unei săli de mese, reabilitarea clădirii, înlocuirea reţelelor de utilităţi, înlocuirea tâmplăriei, zugrăveli noi şi înlocuirea pardoselilor“, precizează Mirela Gligore.
Şi, cum spaţiul se va transforma în grădiniţă, Şcoala „Emil Cioran“ va fi comasată cu Şcoala nr. 25, elevii urmând să fie mutaţi în spaţiul din Valea Aurie. Anul acesta, alte 16 unităţi şcolare din judeţ au fost comasate.
Pentru ultimele noutăţi de la Sibiu, click pe imaginea de mai jos: