Instituţiile sibiene adună selectiv gunoiul şi reciclează

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începând cu 5 august 2010, toate instituţiile publice locale sunt obligate la colectarea selectivă a deşeurilor.

CITEŞTE ŞI:

Sibiu: Bugetarii renunţă la fumat în mod organizat

Legea precizează foarte clar că în fiecare birou, sală de clasă ori la intrarea în instituţie trebuie amplasate câte trei recipient: albastru, galben şi verde. Aici vor ajunge tot atâtea tipuri de deşeuri: hârtie şi carton, materiale plastice şi metale, respectiv sticlă. „În instituţia noastră se colectează selectiv deşeurile de hârtie, carton şi plastic de trei ani, astfel în cât angajaţii au această practică. Această lege care obligă implementarea unui sistem de colectare selectivă a deşeurilor, îi va responsabiliza pe toţi angajaţii din toate instituţiile publice să participe efectiv la protejarea resurselor naturale şi a calităţii mediului”, spune directorul Agenţiei de Mediu, Mărioara Goga.

Nici poliţiştii sau jandarmii sibieni nu au scăpat de braţul lung al legii. „De la începutul acestei luni colectarea deşeurilor, în cadrul Jandarmeriei Sibiu, se face selectiv, potrivit recipientelor inscripţionate după conţinutul materialului colectat“, spune Alexandru Costea, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi. La Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu lucrurile stau puţin mai diferit. „Din 2008 noi avem containere speciale pentru deşeurile din hârtie şi plastic şi urmează să ne dotăm conform legii, şi cu cele pentru metale şi sticle“, spune Alin Dumitraş, purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

Mai multe pentru tine:
Cine este și cum arată, de fapt, Carla’s Dreams, solistul acuzat că a urcat pe scenă drogat: „Avem toți uneori perioade mai complicate cu manifestări diverse”
Schimbările ce vor avea lor din luna iulie pentru asociațiile de proprietari. Semnătura de care vor avea neapărat nevoie începând cu această dată
Alimentul care îți schimbă fizionomia: de ce apar erupții cutanate, roșeață și umflături
Raluca Bădulescu, datorii la întreținere. „Viciul” care a adus-o în această situație : „Pe zi umblu mascată”
Oficiali ONU estimează că 670 de persoane au fost îngropate într-o alunecare de teren în Papua Noua Guinee
Viața de film a lui Jean Constantin, nemuritorul actor care a murit în urmă cu 14 ani: „Pe toată America nu dau eu Constanța mea“ VIDEO
INTERVIU Conf. dr. Marcian Manu, medic primar urologie la SANADOR: „Prostata poate fi un prieten, dar și un dușman dacă nu o investigăm“
Alex Dobrescu, declarații de dragoste pentru Cristina Cioran: „Este femeia vieții mele. Femeia pe care am iubit-o și pe care o iubesc cel mai mult în viața asta”
Donald Trump, huiduit la Convenția națională a libertarienilor. „Dacă nu eram libertarian, acum sunt ”, a spus candidatul republican pentru Casa Albă
Cum arată noul pod peste Bega, construit în locul unuia din anii '40. Dotările spectaculoase pe care le are FOTO
Doi copii şi mama lor din Vaslui, arşi de flacăra produsă de o instalaţie cu care tatăl pârlea porcul în bătătură