Aglomeraţie pe Transfăşărăşan unde sute de maşini circulă în coloană, atât pe sensul de urcare dinspre Sibiu, cât şi în judeţul Argeş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Traficul rutier pe Drumul Naţional 7 C - Transfăgărăşan - se deşfăsoară cu dificultate, sâmbătă, sute de maşini circulând în coloană pe sensurile de urcare, atât în judeţul Sibiu, cât şi în judeţul Argeş. Potrivit poliţiştilor, nu se înregistrează blocaje, dar valorile de trafic sunt extrem de ridicate.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Sibiu, Elena Welter, a declarat, sâmbătă, pentru News.ro, că traficul rutier pe Transfăgărăşan este aglomerat, pe sensul de urcare către Bălea Lac valorile de trafic fiind ridicate.

Şoferii aflaţi în zonă se plâng că viteza de deplasare este extrem de mică, circulaţia desfăşurându-se în coloană.

”Pe sensul de urcare către Bâlea Lac este coloană pe cel puţin trei kilometri. Problema apare pentru că sunt foarte multe maşini, nu sunt locuri de parcare suficiente la Bâlea Lac, autocarele parcate blochează şi mai mult drumul, la fel şi şoferii care parchează pe marginea drumului sau chiar pe carosabil”, a spus unul dintre şoferi.

Momentan, pe sensul de coborâre de la Bâlea Lac către Drumul Naţional 1 Braşov - Sibiu nu sunt probleme.

La rândul lor, reprezentanţii Poliţiei Judeţene Argeş au precizat că şi pe sensul de urcare din acest judeţ traficul către Bâlea Lac se desfăşoară în coloană.

”Este aglomeraţie pe Transfăgărăşan. La Poienari se desfăşoară şi «Festivalul Dracula», care a strâns mulţi participanţi şi acolo este aglomeraţie mare. În plus, sunt oamenii care urcă spre Bâlea Lac. Este aglomeraţie, dar nu s-au format blocaje”, au precizat reprezentanţii Poliţiei Judeţene Argeş.

Bâlea Lac, unde sâmbătă la ora 15.00 se înregistrau doar 14 grade Celsius în condiţiile în care în majoritatea ţării temperaturile sunt caniculare, este unul dintre locurile din judeţul Sibiu preferate de turişti. Aceştia pot vedea lacul glaciar Bâlea Lac, cabanele din zonă, dar şi Creasta Făgăraşului. Bâlea Lac este cel mai înalt punct din judeţul Sibiu, zona fiind situată la peste două mii de metri altitudine.

Transfăgărăşanul a fost construit în urmă cu peste 40 de ani, ca să treacă peste zona de creastă a Masivului Făgăraş, cel mai înalt lanţ muntos din România. Şoseaua are 92 de kilometri lungime, pe traseu fiind construite zeci de poduri şi viaducte, dar şi cel mai lung tunel din România, la Bâlea Lac, de 887 de metri.

Mai multe pentru tine:
Preluarea Automecanica Mediaş de către Rheinmetall a fost autorizată de Consiliul Concurenţei
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Depozit de droguri „La Casa de Papel“, găsit într-un apartament închiriat. Traficantul, dat în vileag de alt dealer
Acționarii EVERGENT Investments aprobă dividende de 81,7 milioane de lei, cu un randament de 7,06 %
Astăzi este ultima zi în care profesorii beneficiază de tarife preferențiale la Dare to Learn – cel mai mare eveniment educațional din Europa
Dan Șucu a părăsit Giuleștiul flancat de 6 bodyguarzi. „Te-ai trezit că aici nu vinzi mobilă și te faci de râs”
ORSE: Soluțiile inteligente de consum al energiei trebuie să fie accesibile și celor cu venituri reduse
Carmen Iohannis, schimbare totală de stil, după ce a fost dur criticată că poartă rochii scurte. Cu ce s-a îmbrăcat, de fapt, Prima Doamnă în Coreea
Zodiile care vor avea parte de vești grozave în Joia Mare. Problemele de sănătate se rezolvă miraculos, iar oportunități financiare apar de nicăieri
Companiile aeriene au introdus o nouă regulă! Însoțitorii de bord nu vor primi pasagerii în avion dacă nu o respectă
Șeful Gărzii de Mediu: „Dacă arzi deşeuri, faci puşcărie”. Sancțiuni de sute de milioane au fost date în ultimii trei ani