FOTO Un câine a păzit un ciclist accidentat pe un drum de munte, până au ajuns jandarmii să-l salveze

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un reşiţean a primit primul ajutor de la un câine, după ce a căzut cu bicicleta şi s-a accidentat destul de grav. Informaţia a fost comunicată de Biroul de Presă al Jandarmeriei Caraş-Severin, jandarmii fiind primii ajunşi pe traseu pentru a-l ajuta pe ciclist.

În urma unui apel primit prin sistemul unic de urgenţă 112, luni,16 iulie, în jurul orei 22.00, jandarmii montani, din cadrul Postului de Jandarmi Montan Văliug, s-au deplasat, în cel mai scurt timp, în zona Platoului Semenic, pentru a acorda primul ajutor unui bărbat în vârstă de 40 de ani, din mun. Reşiţa, care s-a accidentat, căzând de pe bicicletă.

La sosirea jandarmilor, ciclistul acuza dureri în zona claviculei şi se afla intr-o stare uşoară de hipotermie. Primul salvator al bărbatului a fost un câine, care imediat după producerea incidentului s-a aşezat lângă victimă şi l-a protejat, incălzindu-l cu corpul său. Patrupedul a rămas lângă el până la sosirea jandarmilor. La faţa locului a fost solicitat un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Caraş-Severin pentru a transporta persoana la spital. Până la refacerea fizică a ciclistului, bicicleta se află în custodia Postului de Jandarmi Montan Văliug
”, se arată în comunicatul de presă, transmis de jandarmii cărăşeni.

Câinele a vrut să se urce în ambulanţă cu rănitul

Reşiţeanul accidentat pe traseul montan se numeşte Ion Marin, are 45 de ani şi este pasionat de călătoriile cu bicicleta. Omul a detaliat pentru „Adevărul“, toată povestea întâmplării prin care a trecut. “Chiar aşa a fost! Eu sunt un biciclist împătimit şi colind zona Caraşului. Luni după-masă am plecat să colind către Semenic. La Văliug am făcut un popas, după atâta efort, şi am întâlnit un câine. Am mâncat eu şi i-am dat din mâncarea mea. M-a însoţit pe tot traseul, dar la coborâre, se şi înserase, am dat într-o groapă şi am căzut. Câinele a venit la mine, m-a lins pe bot şi se tot lipea de mine. A vrut să se urce după mine în ambulanţă şi, când am plecat, a fugit după noi. Pot să spun că a avut grijă de mine pe toată perioada cât am stat acolo, prăbuşit”, spune Ion Marin, care este internat la Secţia de Ortopedie a Spitalului Judeţean din Timişoara.

Când se va externa, omul vrea să caute câinele şi să vadă ce s-a întâmplat cu el. Se gândeşte chiar şi să-l ia acasă, însă spune că asta e destul de complicat, pentru că locuieşte la bloc. Ion Marin spune că însă că, dacă nu are stăpân, va căuta variantă să se îngrijească de el.

Mai multe pentru tine:
Sorana Cîrstea, învinsă fără drept de apel de Iga Swiatek, în turul al treilea la Madrid. Ce a spus poloneza
Ingredientele pe care trebuie să le pui în apa ouălelor de Paște, pentru ca să nu se mai spargă. Se regăsesc în bucătăria fiecărei gospodine
Macron creionează o nouă viziune despre Europa: „Regulile jocului s-au schimbat”
Liberalul Costel Alexe: „Orice zi cu Marcel Ciolacu în funcţia de premier e o jignire la adresa Iaşiului şi a Moldovei”
CTP îl face praf pe Piedone, cu program cu tot: „Candidatul Parizer Usturoi” şi „rafala de agramatisme, fraze fracturate...”
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
O femeie va fi judecată după ce și-a furat propria mașină de la amanet. Banii primiți nu au fost de ajuns
Tânărul care a primit premiul „Studentul român al anului în străinătate”. „Subliniază importanța cercetării mele“
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Jobul plătit cu peste 2.000 de euro în România, dar nepopular printre tineri. „Ai și pauze de țigară și cafea, dar nu abuza”
Actorul român care a iubit o singură femeie timp de 50 de ani. A cerut-o de soție când încă era elevă