EXCLUSIV FOTO VIDEO Protestează legat cu lanţuri în faţa Primăriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriel Moritz protestează legat cu lanţuri în faţa Primăriei Reşiţa FOTO CRISTIAN FRANŢ

Un cetăţean cu probleme de deplasare din oraş s-a legat cu lanţuri de un stâlp din faţa Primăriei Reşiţa. Omul spune că a primit o decizie de evacuare din locuinţa ANL în care stă de mai bine de un an de zile.

Reprezentanţii Primăriei spun că Legea îi obligă să-l evacueze, pentru că omul a avut anterior o locuinţă, pe care ulterior a vândut-o, precum şi două autoturisme. Iar potrivit legii ANL locuinţe nu pot primi persoanele care au avut ăn trecut un imobil, chiar dacă l-au vândut în trecut. Omul spune că va protesta zi de zi în faţa Primăriei, până la rezolvarea situaţiei lui locative.
„În urmă cu aproape doi ani de zile am locuit la o persoană privată, care practic m-a ţinut de milă pe mine şi familia mea. Anul trecut, în Primăvară am participat şi eu la protestele anti-Guvern, cu speranţa că voi primi o locuinţă. Mi s-a dat un apartament ANL „până se va rezolva cu o locuinţă socială“. Acum doamna directoare de la Blocul 800 m-a somat să evacuez apartamentul“ spune Gabriel Mortiz, de 45 de ani, din Reşiţa. Acesta se deplasează folosind un cărucior cu rotile, pentru că are un picior amputat. „Dacă mă scot sâmbătă afară, copiii şi nevasta aici îi aduc. Eu oricum douzăeci şi patru de ore din douăzeci şi patru de aici nu mă mişc!“
La rândul lor, reprezentanţii Primăriei spun că nu îl pot evacua decât pe baza unei hotărâri de Consiliu Local, for care va trebui să decidă ce este de făcut în cazul acestui reşiţean. „Menţionez că protestatarul a deţinut în trecut o locuinţă. Pentru anul 2012 familia Moritz este pe locul 78 pe lista apartamentelor ANL şi 166 pe cea cu atribuirea locuinţelor sociale“ a explicat Valeria Bilţ, director în cadrul Direcţiei de Administrare a Patrimoniului a Consiliului Local Reşiţa. Şeful de la Taxe şi Impozite, Ionuţ Brabete, a ţinut să-şi completeze colega spunând că acesta „a deţinut trei autoturisme, în prezent deţinând un autoturism de 1300 cmc“. Şi Direcţia de Asistenţă Socială spune că a ajutat familia Moritz în mai multe rânduri. „Recent a fost beneficiarul unui ajutor de urgenţă de 500 de lei“ spune şeful direcţiei, Cosmin Enuică. Acesta a subliniat că direcţia pe care o conduce a susţinut financiar familia Moritz în mai multe rânduri.