Cea mai în vârstă bănăţeancă are 107 ani. S-a născut cu nouă ani înaintea Regelui Mihai I, când Reşiţa nu avea rang de oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Barbara Masai a primit vizita lui Erwin Josef Ţigla FOTO FDGR

Cea mai în vârstă reşiţeancă, Barbara Masai a împlinit 107 ani. În ziua sărbătoririi, Erwin Josef Ţigla, preşedintele Forumului Democrat al Germanilor din Caraş-Severin a vizitat-o şi i-a urat “La mulţi ani!”.

Cea mai veche locuitoare a Reşiţei, Barbara Masai, s-a născut pe 24 octombrie 1912. Adică în urmă cu 107 ani! În ziua sărbătoririi, Erwin Josef Ţigla, preşedintele Forumului Democrat al Germanilor din judeţul Caraş-Severin a vizitat-o pe Barbara Masai pentru a-i ura “La mulţi ani!” şi sănătate. 

Împreună a depănat în limba germană amintiri din Reşiţa de altădată.

Barbara Masai s-a născut cu nouă ani înaintea Regelui Mihai I (25 octombrie 1921), într-o perioadă în care Reşiţa nu avea încă statut de oraş, într-o familie de etnici germani cu opt copii.

A trecut prin două războaie mondiale. Nemţoaica spune că a avut norocul să scăpe de deportare doar pentru că are nume maghiar. 

A lucrat până la pensie la secţie de cusătorie pantofi. Spunea că munca şi hrana sănătoasă sunt secretele longevităţii ei. Nu a fumat şi nici nu a băut vreodată. Deşi nu mai aude foarte bine la vârsta ei, povesteşte că nu a fost niciodată bolnavă. 
 

Timpul liber şi l-a petrecut în mare parte citind sau plimbându-se alături de fiica ei, care din păcate a trecut la cele veşnice în urmă cu câţiva ani.

Îi place să spună că ea doreşte să treacă de 200 de ani.

Ea a povestit cu Erwin Josef Ţigla despre copilăria şi viaţa ei dintr-o altă epocă, despre experienţe pe care generaţia actuală din Reşiţa le-a cunoscut doar din cărţi. 
 

Din păcate, toţi membrii familiei ei au murit pe rând, iar acum un vecin cu suflet bun şi familia ei au grijă de ea.