Un ploieștean a închiriat o mașină și a lăsat-o gaj pentru un prieten

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieșteanul este cercetat acum pentru trei infracțiuni. Foto Adevărul

Bărbatul este cercetat pentru abuz de încredere, înşelăciune şi instigare la înşelăciune după ce a închiriat o mașină și a refuzat să o returneze pentru că o lăsase gaj, în schimbul unui împrumut.

Polițiștii au fost sesizați de către administratorul unei societăți după ce un client de 30 de ani din Ploiești a închiriat un autoturism de la societatea reclamantului şi a refuzat să-l mai returneze.

În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că acesta a închiriat autoturismul în cauză pentru o perioadă de 3 zile, respectiv până la data de 25 septembrie, la ora 20, întocmind în acest sens un contract de închiriere, însă la data scadentă a refuzat să mai restituie autoturismului.

A doua zi, autoturismul a fost depistat pe raza localităţii Lipăneşti, iar Vlad B. a fost condus la sediul I.J.P.Prahova, pentru cercetări.

În urma audierii sale a rezultat că el a închiriat autoturismul cu scopul de a fi lăsat gaj de către un alt ploieştean, în schimbul obţinerii unei sume de bani de la un bărbat din comuna Bărcăneşti.

În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de abuz de încredere, înşelăciune şi instigare la înşelăciune.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!