Şase localităţi din sudul Prahovei vor avea gaze naturale până în 2015

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şase comune din Prahova vor fi racordate la reţeaua de gaze naturale până în 2015. FOTO Adevărul

În aproximativ o lună vor începe lucrările pentru alimentarea cu gaze a comunelor Comunele Balta Doamnei, Drăgăneşti, Gherghiţa, Dumbrava, Olari şi Puchenii Mari. Reţeaua de distribuţie va fi gata în 2015

Într-o primă fază, lucrările începute în anul 2012, au racordat la reţeaua de gaze localităţile Şirna, Tinosu, Poienarii Burchii şi Gorgota, printr-o conductă de aducţiune lungă de 68 de km şi o reţea de distribuţie ce deserveşte aproximativ 8.000 de imobile.

A doua etapă  vizează alimentarea cu gaze a comunelor Balta Doamnei, Drăgăneşti, Gherghiţa, Dumbrava, Olari şi Puchenii Mari. Pentru această a doua lucrare a fost emisă autorizaţia de construire, urmând ca lucrările de execuţie să înceapă în aproximativ o lună de zile şi să se finalizeze la 1 decembrie 2014 (pentru conducta de aducţiune) şi 2015 (pentru reţeaua de distribuţie).

La Consiliul Judeţean Prahova, instituţia care asigură fondurile pentru aceste lucrări, a fost analizată şi posibilitatea suplimentării fondurilor pentru începerea lucrărilor de alimentare cu apă a localităţilor Puchenii Mari, Râfov, Balta Doamnei, Olari şi Gherghiţa.

Mai puteţi citi

Propuneri pentru acordarea ajutorului de încălzire: venituri până la 1400 de lei şi restanţe de cel mult trei luni

„Oraşul creşte frumos”. 30.000 de lei pentru proiecte de educaţie, sănătate şi cultură în Ploieşti