Avertizare imediată de cod portocaliu în tot judeţul Prahova. Se anunţă căderi de grindină şi precipitaţii abundente

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avertizare de cod portocaliu de ploi în tot judeţul Prahova între orele 19.00 şi 20.00. Se anunţă ploi torenţiale şi căderi de grindină.

UPDATE ORA 20.47: Mai multe gospodării din localităţile Bărcăneşti, Găgeini şi Târgşorul Vechi au fost inundate în urma ploilor de marţi seară. Pompierii au fost solicitaţi să intervină pentru evacuarea apei.

UPDATE ORA 20.15: O brutărie din cartierul ploieştean Mitică Apostol a fost inundată, marţi seară, din cauza precipitaţiilor abundente. la faţa locului a fost solicitată intervenţia pompierilor pentru a scoate apa cu motopompa.

De asemenea în comuna Bărcăneşti, sat Tătărani, o gospodărie şi o casă au fost inundate.

Plouă la această oră în cea mai mare parte a judeţului Prahova, iar autorităţile au anunţat că sunt aşteptate averse care vor cumula local şi 35 de litri pe metrul pătrat, dar şi căderi de grindină de mici dimensiuni şi intensificări ale vântului.

Până la această oră au fost anunţate inundaţii în localitatea Lipăneşti, pe DN1 A, iar în localitatea Plopeni Sat un copac a căzut peste firele de alimentare cu energie electrică.

Conform Biroului de Presă al ISU Prahova, pentru ca trunchiul copacului să fie îndepărtat, este aşteptat o echipă de la Electrica pentru a opri alimentarea cu energie electric.