Cum se prepară dulceaţa de rubarbă şi mentă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un preparat delicios şi cu multiple beneficii pentru organism, dulceaţa de rubarbă şi mentă are numeroase calităţi nutritive.

Pentru a pregăti inedita dulceaţă, care se prepară în aproximativ o oră, vă sunt necesare următoarele ingrediente: 1 kg tulpini de rubarbă, 5-6 frunze uscate de mentă, 400 g zahar, 100 ml apă.

Mai întâi trebuie să spălaţi bine rubarba, să o curăţaţi de pieliţe, după care să o tăiaţi în cubuleţe de maximum 2 cm lăţime. Puneţi toate cubuleţele într-un vas.

Puneţi 100 ml apă într-un vas, adăugaţi zahărul şi fierbeţi siropul la foc mediu. Atunci când siropul devine gros şi consistent, adăugaţi cubuleţele de rubarbă şi frunzele de mentă sfărâmate în prealabil între degete. Dulceaţa se fierbe la foc încet până când se înmoaie cubuleţele de rubarbă, după care o turnaţi în borcane cu capac filetat şi o lăsaţi să se răcească cel puţin 3-4 ore, după care o puteţi depozita într-o cămară.

Rubarba este cunoscută pentru calităţile sale nutritive, fiind bogată în vitaminele A, B, C şi în minerale precum fier, calciu, potasiu, seleniu şi fosfor.

Şi menta are şi multiple beneficii pentru organism: întăreşte sistemul imunitar, combate simptomele de răceală şi are eficienţă în cazul problemelor gastrice.