„Stranier” oprit de poliție în Neamț pentru că circula cu mașina fără plăcuță de înmatriculare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Șoferul amendat a făcut scandal și s-a ales cu dosar penal

După ce a fost tras pe dreapta, șoferul cu permis de Italia a făcut un scandal monstru din cauză că a fost amendat. Tânărul a fost dus la sediul Poliției Rutiere din Piatra Neamț și s-a ales cu dosar penal pentru sfidarea organelor judiciare.  

Echipajul de poliție care efectua serviciul pe DN 15 C, în localitatea Oșlobeni, comuna Bodești, a oprit autoturismul Audi care nu avea montată plăcuța de înmatriculare în partea din față.

Valentin Marcu, de 24 de ani, din comuna Borca, conducea o mașină înmatriculată în Neamț, dar a prezentat un permis eliberat în Italia. Șoferul a fost sancționat contravențional deoarece conducea pe drumurile publice un vehicul care nu avea montate plăcuțe cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare atribuite de autoritatea competentă. De asemenea, polițiștii au dispus reținerea certificatului de înmatriculare.

„Pe timpul luării măsurii contravenționale șoferul a adresat injurii și cuvinte insultătoare la adresa celor doi agenți de poliție, fapt ce a necesitat conducerea sa la sediul Serviciului Rutier cu sprijinul unui echipaj al Serviciului pentru Intervenții Rapide Neamț", a spus subcomisarul Cătălina Bădeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de sfidare a organelor judiciare.

Intră pe neamt.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!