Și-a ucis soțul cu ciocanul, după care s-a aruncat în fața trenului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioan și Anișoara Peșterău în ziua în care au devenit soț și soție

Anișoara Peșterău, din comuna Trifești, și-a tocat bărbatul cu un ciocan, după care și-a luat viața pe linia ferată. Femeia încercase să-i facă felul soțului și în urmă cu două luni.

Sătenii din Trifești s-au îngrozit luni dimineață, în zi de mare sărbătoare creștină, atunci când au auzit ce s-a petrecut în casa familiei Peșterău. Peste noapte, cei doi soți, Anișoara și Ioan, s-au certat din nou pe fondul unor neînțelegeri mai vechi, iar dihonia alimentată de băuturi alcoolice a dus la o cumplită tragedie. Femeia (57 de ani) i-a aplicat soțului mai multe lovituri de ciocan în cap și la coaste, care i-au fost fatale bărbatului de 62 de ani.

„Dormeam, iar pe la ora 4.00 am auzit horcăind și am intrat în cameră la bunicul. Era inconștient și nu mi-a putut spune ce s-a întamplat, iar bunica nu era", a povestit nepotul minor (15 ani), care a văzut scena teribilă din casă și a alertat rudele. După ce i-a făcut felul soțului, femeia a plecat spre calea ferată și s-a aruncat în fața trenului pentru a scăpa de responsabilitatea faptelor.

Scene de groază cu repetiție

Vecinii spun că finalul tragic era previzibil după o scenă aproape identică petrecută la începutul lunii iunie. Atunci, după o ceartă cu bărbatul, femeia a așteptat ore bune în grădină ca soțul să adoarmă. Pe la ora 3.30 a năvălit în cameră și l-a lovit de mai multe ori cu toporul în cap. Apoi a dat pe gât o cantitate de erbicid, dar a avut puterea să anunțe ce a făcut. Cei doi au supraviețuit însă miraculos, după ce bărbatul a fost internat la Iași, dar au repetat scena de groază la două luni distanță.

„Vineri a venit șefa de post și le-a dat invitație să se prezinte la Parchet la Piatra Neamț amândoi. Cred că de acolo a reizbucnit cearta", e de părere Gheorghe Ichim, un alt vecin din sat. Oamenii mai spun că soții Peșterău erau oameni gospodari, dar patima băuturii i-a dus pe drumul pierzaniei. „Eu zic că femeii nu trebuia să-i dea drumul după ce i-a dat patru topoare în cap bărbatului. Ea era pericol public. Când s-a lăsat el de băutură pentru că s-a îmbolnăvit, s-a apucat ea. Păcat, erau fruntea satului", a concluzionat o vecină din sat.

Intră pe neamt.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!