Neamţ: Vecinii spun că proprietarii ştiau de boala animalului lor (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Localnicii din comuna Taşca vor fi aduşi mâine la Spitalul Judeţean pentru o nouă imunizare contra virusului turbării.

Sătenii din comună spun că proprietarii sunt oameni gospodari, care au avut mereu animale în curte. „Nu ai cum să nu îţi dai seama de aşa ceva. Dacă vezi că vaca nu mănâncă, nu înghite, sare garduri şi se comportă cum nu trebuie, nu ai cum să nu îţi dai seama că ceva nu e normal", a spus unul dintre vecinii familiei.

O vacă turbată a trimis 14 oameni în spital

Viceprimarul comunei, Gheorghe Ciubotariu, încearcă să vină în ajutorul oamenilor suspecţi de contactarea virusului turbării. „Am pus la dispoziţia lor un microbuz care să îi aducă duminică dimineaţă la spital pentru vaccin. E mai bine să vină toţi odată şi aşa scutesc nişte bănuţi", a explicat edilul local.

14 oameni vor fi supravegheaţi şi veccinaţi periodic, până ce va trece pericolul de care sunt suspecţi.

Mai multe pentru tine:
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Ce poreclă i-a pus Violeta Bănică lui Adrian Brâncoveanu, iubitul Andreei Marin: „Este un..”
Recunoști personajele? Fac parte din generația de aur, el a fugit din țară și nu a mai apărut în filme, iar ea s-a măritat la 50 de ani
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
O teorie controversată: croissantele nu sunt franțuzești, iar sosul de pizza nu este italian. „Bucătăria italiană nu există”, afirmă un istoric culinar
Urme de urs la Sâmburești de Olt, într-o zonă de deal. Primar: „Singura soluție, schimbarea legislației tembele actuale”
CSM Bucureşti, învinsă fără drept de apel de Metz, în sferturile Ligii Campionilor la handbal feminin
Rușii au lovit instalațiile energetice din centrul și vestul Ucrainei. Zelenski: Aprovizionarea cu gaz a UE este în pericol
Ucrainenii din străinătate nu vor să meargă la război și atacă guvernul de la Kiev: „De ce să mă întorc să lupt? Pentru ce?”
Un deputat USR susţine că numele său ar fi pe listele de susţinători ai Dianei Şoşoacă. „Semnătura mea, falsificată”
Prințul Paul al României, prins în Malta. El a fost găsit într-un resort