Ginerele care şi-a împuşcat soacra este nemulţumit de pedeapsă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radu şi Camelia Constantinescu pe când formau un cuplu fericit

Pietreanul Radu Constantinescu a făcut apel la decizia instanţei Tribunalului Neamţ care l-a condamnat la nouă ani de închisoare pentru omor. După ce a împuşcat-o pe Emilia Mitrea în scara blocului, bărbatul trebuie să plătească şi daune de 312.000 de lei.

Luna trecută, magistraţii nemţeni au hotărât că Radu Constantinescu (40 de ani) va trebui să-şi ispăşească pedeapsa după gratii, timp de nouă ani. Instanţa i-a schimbat încadrarea din «omor calificat» în «omor», dar i-a dat acestuia dreptul la apel în termen de zece zile de la comunicarea sentinţei.

„Încadrarea juridică a fost schimbată de instanţă din «omor calificat» în «omor» pentru că s-a considerat că locul în care s-au petrecut faptele nu are caracter de loc public", a spus judecătorul Iulian Mitrofan, preşedintele Tribunalului Neamţ,

De asemenea, a fost dispusă confiscarea armei folosite şi a muniţiei deţinute de pietrean şi plata unei daune către soţul femeii ucise şi către cele două fiice ale victimei în valoare totală de 312.000 de lei.

Crima a avut loc în seara zilei de 17 iunie, în scara blocului din centrul oraşului Piatra Neamţ, unde locuiau socrii lui Radu Constantinescu.